ANNONCE

Chikane er hverdag for elever i skolevogne

8. juli 2019 16:25 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Hovedryst, dyt og andet dårlig opførsel er hverdag for de unge bilister, der er ved at tage kørekort.

Det er ikke altid, at skolevognen starter lige når lyset skifter til grønt. Måske går den også i stå midt i krydset. Det bliver danske bilister så irriteret over, at de besvarer det med dyt, hovedryst og det, der er værre, fortæller kørelærer Ulrik Memo Meinert-Medici.

Ulrik Memo Meinert-Medici har i længere tid opfordret til, at danske bilister giver eleverne i skolevognene en chance. Men situationen forbliver den samme.

Opsang til bilister

Allerede den 30 juni sidste år forsøgte kørelærer Ulrik Memo Meinert-Medici at råbe de danske bilister op.

Som nyudklækket kørerlærer, måtte han efter 14 dage, gribe til tasterne, fordi han havde erfaret voldsom chikane af sine elever i skolevognen.

– Det er helt normalt, at der bliver dyttet bagfra, når eleven ikke lige kommer i gang med bilen i det splitsekund lyset skifter til grønt, eller at vi bliver presset bagfra, når det ikke går hurtigt nok igennem en rundkørsel. Jeg har flere gange oplevet at blive overhalet med hornet i bund, fordi vi kører 57, hvor man må køre 60, skriver han i opslaget og fortsætter:

– Hovedrysten og fremstrakte fingre er allerede blevet standard og undskyld mig, men hvad fanden tænker folk på ???

Union er enig

Newsbreak.dk har forsøgt at få en kommentar fra Dansk Kørerlærer-Union, men det har ikke været muligt.

Unionen, der hovedorganisation for danske kørelærere, har dog tidligere udtalt, at køreskoleeleverne oplever at blive truet både verbalt og fysisk af andre bilister.

Dansk Kørerlærer-Union vil endda gerne have skolevogne tilføjet til den del af Færdselsloven, der siger, at man skal være hensynsfuld over for blandt andre børn i flok.

Stadig gældende

Ulrik Memo Meinert-Medicis opslag florerer igen – godt et år efter – på det sociale medie, og det er med god grund. For der er ikke sket en ændring.

– Det har da skabt lidt røre, og enkelte politikere har taget det til sig og er begyndt at tale om at gøre noget ved det. Konkret er der intet sket desværre og situationen er den samme, siger Ulrik Memo Meinert-Medici i et skriftlig svar til Newsbreak.dk.

Han tilføjer, at den politiker, der indtil videre har gjort mest for at rette op på de dårlige manerer på de danske veje er Venstres Kristian Pihl-Lorentzen.

Spred budskabet

Meningen bag opsangen til de danske bilister var, at de skulle opføre sig ordentligt, når de var i nærheden af en skolevogn, derfor kommer han også med en opfordring om at droppe de dårlige manerer.

– Vil I ikke nok sprede budskabet om, at give skolevogne lidt luft og lidt snor. Det er meget ofte nervøse 16-17 årige elever der sidder i bilen, de har ikke brug for yderligere stress, og hvis vi får arbejdsro, så lover jeg, at vi skaber så gode og dygtige billister som vi kan, så de ikke i fremtiden kører i vejen for dem der åbenbart har mere travlt end andre, afslutter han opslaget med.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu