Chok i Mexico: 18 halshuggede lig fundet

10. maj 2012 08:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Chok i Mexico: 18 halshuggede lig fundet
Billede mangler

Mexicanske betjente gjorde onsdag et makabert fund uden for landets næststørste by, Guadalajara.
I to efterladte køretøjer fandt politiet 18 parterede lig, som alle havde fået hugget hovedet af.
Ifølge en politimand på gerningsstedet var enkelte ofre så svært tilredt, at det ikke var muligt at fastslå, om der var tale om kvinder eller mænd. Nogle af ligene havde desuden været frosset ned, inden de blev efterladt.
Ved ofrene var efterladt en seddel, som var signeret af det berygtede narkokartel Zeta, som er beskyldt for at stå bag nogle af de værste grusomheder i den mexicanske narkokrig.
Statsanklageren i delstaten oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at slagtningen muligvis er hævn for drabene på 23 mennesker fredag i byen Nuevo Laredo ved grænsen til USA. Her havde 14 personer fået hovedet skåret af. Resten var blevet hængt fra en bro.
I løbet af de seneste uger har formodede narkobander hærget i området, hvilket har kostet i alt 60 mennesker livet under massakrer eller kampe mod mexicanske sikkerhedsstyrker.
Onsdagens uhyggelige drab i Guadalajara minder om en episode for cirka et halvt år siden, hvor politistyrker fandt 26 lig i efterladte køretøjer i samme by.
Siden Mexicos præsident Felipe Calderon i december 2006 erklærede narkokartellerne krig, er mere end 50.000 mennesker omkommet i kampe, der involverer både de kriminelle netværk og landets sikkerhedsstyrker.
Titusindvis af politibetjente og soldater er med til at udkæmpe narkokrigen. Mexicos narkokrig har sit udspring i strid om territorium mellem forskellige karteller og grupper, der både gør sig i narko, kidnapning, afpresning og menneskehandel.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu