ANNONCE

Chokerede Præstø-forældre: Tag din straf

14. februar 2013 11:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Chokerede Præstø-forældre: Tag din straf
Billede mangler

Forældre til elever fra Præstø-ulykken er chokerede over, at forstanderen fra Lundby Efterskole vil anke sin dom. De forventede, der blev sat et endeligt punktum 1. februar for to års mareridt med genoptræning og natlige drømme fuld af skrig, skriver bt.dk.
Ved Retten i Nykøbing Falster fik forstander for Lundby Efterskole 60 dages betinget fængsel, men han har besluttet at anke dommen til frifindelse.

 

»Han kan stadig høre skrigene, og han kan ikke have et fritidsjob,« siger Thomas Bøhm, der er far til Nicklas Bøhm, en af de 13 elever, som kæntrede med en dragebåd, da to lærere på Lundby Efterskole tog dem med ud at sejle midt om vinteren.

Forstanderen for efterskolen Truels Truelsen var ikke i Danmark på det tidspunkt, men han er alligevel blevet dømt for uagtsom legemsbeskadigelse og for at overtræde loven om sikkerhed til søs, fordi han er den øverste ansvarlige på skolen.

Flere elever har stadig alvorlige fysiske mén efter ulykken, og Nicklas far er rystet over, at forstanderen ikke bare tager sin straf.

»Jeg troede, at vi endelig havde fået sat et punktum. Det var en mild dom, og jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at han ville anke,« siger Thomas Bøhm til bt.dk.

Truels Truelsen forklarede i retten, at han havde givet sikkerhedsinstrukser til den pågældende lærer Michael Jørgensen, der druknede i det kolde vand. Men Thomas Bøhm er bestyrtet over, at forstanderen ikke tager ansvaret på sig.

»Han bliver ved med at tørre det af på den døde lærer. Jeg er selv håndværker, og hvis jeg klokker i den, så får min mester også en bøde. Han bør tage sin straf, så vi alle sammen kan komme videre.«

Også mor til Malene Eggaard Thomsen, der skulle på genoptræning i et halvt år, er chokeret over nyheden.

»Han burde slet ikke have noget at gøre med unge mennesker længere. Men jeg havde håbet på, at han ikke ankede, så vi kunne få fred nu. Det har været meget hårdt,« siger Lisbeth Kristensen til bt.dk.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu