Chokeret borgmester: Et ufatteligt tab for Sønderborg

11. marts 2013 16:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Chokeret borgmester: Et ufatteligt tab for Sønderborg
Billede mangler

I Sønderborg er borgmesteren chokeret over, at byen nu må vinke farvel til sin kaserne. Det sker som et led i den aftale om kasernelukninger, som partierne bag forsvarsforliget blev enige om mandag.

 

»Det er et ufatteligt tab. Jeg kan nok ikke helt fatte beslutningen og konsekvenserne af den fuldt ud lige nu. Men jeg kan konstatere, at det er et opgør med den historiske dimension – og en fuldstændig underkendelse af, hvad det betyder at have en folkelig opbakning til Forsvaret. Jeg kan også konstatere, at der tænkes i ren forsvarsøkonomi uden at skele til samfundsøkonomi. Vi ved, at én statslig stilling genererer omkring fem andre job – og der er formentlig ingen, der er i tvivl om, at vi er ramt hårdt i forvejen,« udtaler borgmester Aase Nyegaard, Fælleslisten, i en pressemeddelelse.

Den politiske beslutning om kasernelukninger kommer efter, at forsvarschef Peter Bartram i februar kom med sine anbefalinger til, hvilke kaserner man ud fra en militærfaglig vurdering kan undvære. Han pegede på kasernerne i Sønderborg og Haderslev, Bülows Kaserne i Fredericia, Almegårds Kaserne på Bornholm samt enten Høvelte Kaserne ved Allerød eller Vordingborg Kaserne.

Fremover skal de sergenter, som i dag bliver uddannet fra Sønderborg Kaserne, til Varde. Det efterlader et tomrum på kasernen og i byen, som politikerne nu skal forsøge at udfylde, fastslår Sønderborgs borgmester.

»Når vi har sundet os, må vi rejse os og se på, hvad man med godt politisk lederskab har forvandlet kasernelukninger til i for eksempel Viborg og Næstved. Vi er vant til at kæmpe, og det vil vi selvfølgelig også gøre her – vi må tænke i de muligheder, som opstår i et univers uden kasernen,« siger Aase Nyegaard.

Hun har dog endnu ikke helt opgivet håbet om, at kasernen vil overleve.

»Vi har tidligere oplevet, at kasernen var besluttet flyttet, hvorefter den alligevel blev i Sønderborg. Så jeg har det nok sådan – ligesom de fleste andre i Sønderborg, vil jeg tro – at vi har ikke opgivet håbet endeligt. Vi har vanskeligt ved at forestille os byen uden kasernen, både menneskeligt, økonomisk og geografisk,« siger hun.

Kasernelukningerne er en del af det forsvarsforlig, der blev indgået sidste år, og som skal skære 2,7 milliarder kroner af forsvarets budget.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu