ANNONCE

Chokeret over Bundesens død

9. november 2020 15:10 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Selvom det lakkede mod enden, er tidligere Shu-bi-dua-trommeslager chokeret over, at Michael Bundesen er død nu.

Bosse Hall Christensen var medstifter af det folkekære Shu-bi-dua, og derfor kendte han også nyligt afdøde Michael Bundesen særlig godt. Selvom han godt vidste, at Bundesen var syg, er trommeslager Christensen alligevel chokeret over at høre, hans band-kollega og ven er død.

– Jeg vidste godt, han var syg, men det anede mig ikke, at døden lå lige for. Jeg er temmelig chokeret, siger han til Newsbreak.dk ikke længe efter nyheden om, at Shu-bi-dua-forsangeren ikke er længere. Han sov stille ind omgivet af den nærmeste familie søndag efter kort tids kræftsygdom.

Selv så Christensen senest Michael Bundesen i 2015, hvor alle de gamle “shubber” samledes til frokost i anledning af premieren på Shu-bi-dua the Musical. Selvom den tidligere forsanger sad i kørestol, var han mentalt sig selv, husker Bosse.

– Han var skarp og vittig. Helt som han plejede. Det var kun fysikken, den var gal med, siger han.

Bundesen blev i 2011 ramt af to blodpropper i hjernen, der gjorde den karismatiske forsanger lam i den ene side. Det kom han sig aldrig for alvor over, og derfor trak han sig mere eller mindre tilbage fra offentligheden – og fra Shu-bi-dua, fortæller Bosse.

– Vi havde ikke den store kontakt til sidst, men jeg tænker især med varme på de 10 år, vi havde sammen i Shu-bi-dua. Vi havde det ofte godt sammen, og jeg vil huske ham som et karismatisk og dynamisk menneske, der fyldte meget – både på godt og ondt, siger han.

Heldigvis kunne vi grine

Michael Bundesen blev 71 år, og i løbet af de år er der blevet gjort sig nogle oplevelser. Mange med et grin. Selvom venskabet mellem trommeslager og forsanger ebbede ud, så husker Bosse Christensen tilbage på mange fantastiske stunder.

– Specielt i de første år med Shu-bi-dua var vi meget sammen også privat. Det er klart, vi var sammen om det faglige, men vi nød også hinandens selskab. Vi var ude at spise sammen, og vi var også ude at skabe os åndssvage, og så fik vi jo koner, og så blev det mere afdæmpet, siger han.

I de senere år blev det til mindre og mindre kontakt, men Bosse fremhæver en episode i tiden kort inden de to omtalte blodpropper. Den episode siger i virkeligheden meget om Michael Bundesens personlighed.

– Jeg var til frokost hos ham, og han havde lige fået sådan en ny stor firehjulstrækker, han var vældig glad for. “Kofangeren alene koster 35.000”, fortalte han mig. Jeg sidder på sædet i min gamle BMW med benene ude, mens vi snakker, og jeg ved simpelthen ikke hvorfor, men pludselig drejer jeg nøglen i tændingen, så bilen laver det her hop. Lige ind i Michaels kofanger, han lige har fortalt mig koster 35.000 kroner, siger Bosse og slår en kæmpe latter op.

– Heldigvis kunne vi grine ad det begge to, tilføjer han. Det siger en del om Michael Bundesen.

Nyheden om hans død blev offentliggjort af børnene Nanna og Nicolaj. “Det er med en ufattelig sorg, at vi kan meddele, at vores far, Michael Bundesen, efter kort tids kræftforløb, er afgået ved døden”, skrev de i en pressemeddelelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu