ANNONCE

Chris står frem: Derfor dræbte jeg min familie

12. marts 2019 06:06 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Han sidder fængslet på livstid for tre drab.

I en fem timer lang samtale mellem den dømte morder Chris Watts og politiet virker det til, at offentligheden endelig har fået den sande fortælling om, hvad der skete, da Chris Watts slog sin kone og parrets to døtre ihjel i efteråret 2018. New York Times skriver, at interviewet blev optaget i februar 2019, og at det blev offentliggjort en måned senere.

Gennem de fem timers samtale forklarer Chris Watts, hvorfor han slog sin kone ihjel, hvorfor han slog parrets døtre ihjel, hvorfor han løj om, hvornår døtrene døde, hvorfor han løj for et rullende kamera, og hvorfor han løj for politiet i de dage, der gik, fra han myrdede tre mennesker, og til han erkendte sig skyldig i de tre drab.

Ville ikke tale med pressen

Den historie, offentligheden først fik og den historie, Watts nu har fortalt, er forskellig på flere punkter.

Hvor Chris Watts først og fremmest fremstod overrasket og fortvivlet over, at hans kone og børn var væk, da en veninde til hustruen Shanann meldte hende savnet, var det rent spil for galleriet, da han udmærket vidste, hvad der var sket med både moderen og de to børn.

– Shannan, Bella, Celeste – hvis I er derude, så kom hjem, sagde Chris Wats, mens han stirrede direkte ind i et kamera under et interview med en lokal TV-station.

– Jeg har brug for at se dem igen. Huset er ikke komplet, når de ikke er her, sagde Chris.

I det nye interview med politiet fortæller han, at det ikke var hans idé at tale med pressen om sagen. Det var en af Shananns veninder, der kontaktede pressen, og i sidste ende endte han med at udtale sig, og lyve, foran et kamera.

Døtre lå i olietønder

Christ Watts blev anholdt dagen efter, at han havde løjet for pressen, og ligene af pigerne blev fundet i to olietønder på et oliefelt, Chris arbejdede på, mens liget af Shanann blev fundet gravet ned i nærheden.

I løbet af politiets efterforskning påstod Chris Watts, at han dræbte Shanann, fordi hun havde dræbt parrets døtre. Han ændrede dog den forklaring, da sagen kom for retten. Her tilstod han de tre drab, og til gengæld valgte anklageren ikke at gå efter at få Chris Wats dømt til døden.

Han har fortalt politiet, at han slog Shanann Watts ihjel, efter at de to havde haft et skænderi. Han fortalte om den affære, han havde med en kollega, og at han ville skilles, og hun gjorde, ifølge ham selv, det klart, at han i så fald aldrig ville få sine døtre at se igen. Det kostede hende livet.

Gik med på politiets idé

I det nye interview fortæller han, at han først fik idéen om at give Shanann skylden for drabene på døtrene, da politiet spurgte ham, om hun kunne have noget med sagen at gøre.

– Jeg havde slet ikke tænkt over det, før I spurgte ind til det, siger han, ifølge CNN, i interviewet med politiet.

I det nye interview fortæller han også, at de to piger, Bella og Celeste var i live, da han kørte afsted med dem og liget af konen i sin bil, og at Bella var vågen, da han havde dræbt Shanann og gjorde klar til at skille sig af med hende.

Der var noget galt med mor

– Hvad er der galt med mor, spurgte parrets fire år gamle datter, Bella, da hun så Chris slæbe liget af sin kone ned ad husets trappe.

Pigerne blev pakket i bilen med liget, og Chris kørte ud til det område, hvor han dræbte sine to døtre.

– Sker der det samme med mig som med Cece, spurgte Bella, før Chris kvalte hende med et tæppe, som han havde gjort det med søsteren Cece øjeblikke før.

Chris Watts har valgt at fortælle, hvad der skete, fordi han vil give de efterladtes familier mulighed for at komme videre i livet, skriver New York Times. Han er idømt fængsel på livstid uden mulighed for prøveløsladelse.

Fakta

Sagen om Chris Watts

Følgende er en tidslinje over, hvad der skete før, under og efter drabene på Shanann Watts og pigerne Bella og Celeste Watts.

13. august 2018:
Shannan stiger ud af en bil, kørt af en ven, og går ind i Shannan og Chris’ fælles hjem. Klokken er omkring 01.48. Et par timer senere har Chris Watts kvalt hende til døde. Samme dag kører han afsted med kone og børn. I sine seneste udtalelser fortæller han, at døtrene var i live, da han kørte fra huset. Klokken 13.40 kontakter en af Shananns veninder politiet, fordi Shanann ikke er mødt op til en aftale klokken 10.00. Politiet undersøger parrets hus uden at finde noget mistænkeligt.

14. august 2018:
Shanann og døtrene bliver officielt meldt savnet. Samme dag taler Chris Watts med en journalist for rullende kamera. Han opfører sig, som om han ikke ved, hvad der er sket.

15. august 2018:
Chris Watts bliver anholdt. Politiet har opdaget, at han havde en affære med en kollega, og politiet har fundet indikationer på, at Shanann og døtrene er begravet i et oliefelt, Chris Watts arbejder på.

16. august 2018:
Ligene af Shanann og de to piger bliver fundet.

20. august 2018:
Chris Watts bliver tiltalt for drabene på Shanann og døtrene.

6. november 2018:
Chris Watts erklærer sig skyldig i samtlige anklager. Efter aftale med anklageren undgår han dødsstraf.

19. november 2018:
Chris Watts bliver idømt tre gange fængsel på livstid.

Kilde: Coloradoan.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu