Christian Eriksen tøver med ny Ajax-aftale

9. februar 2013 17:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Christian Eriksen tøver med ny Ajax-aftale
Billede mangler

Christian Eriksen og hans agent Martin Schoots har is i maven.

De har valgt at takke nej til yderligere forhandlinger om en kontraktforlængelse med Ajax, og først efter sommerferien kan det blive aktuelt at genoptage dialogen. Ajax har tilbudt Christian Eriksen en gylden kontrakt med et lønhop fra 5-6 mio. kr. årligt til det dobbelte på 10-11 mio. kr., hvis han vil forlænge den nuværende kontrakt, der udløber i sommeren 2014. Men der sker ikke noget, før sommerens transfervindue er lukket, tyder alt på.

– Christian har meddelt os, at han ikke ønsker at underskrive en ny kontrakt lige nu. Jeg tror, at han og hans agent ønsker at se, hvilke muligheder der byder sig til sommer, siger den ene af Ajax’ to sportsdirektører Marc Overmars.

Den melding bekræftes af Christian Eriksens agent, Martin Schoots.

– Alt, hvad Marc siger, og hvad Christian har sagt om det, er korrekt. Men vi har aftalt, at vi ikke ønsker at kommentere så meget på det. Christian ønsker udelukkende at fokusere på fodbolden og ikke så meget på fremtiden. Der er tid nok til det hele, siger Schoots til BNB.

Kilder, BNB har talt med, indikerer, at flere europæiske storklubber har ladet det sive til Christian Eriksen-lejren, at de vil byde til sommer. Især Liverpool skulle være en ivrig bejler til Eriksen og være klar med et konkret bud til sommer på den 20-årige dansker.

Andre Premier League-klubber som Tottenham og Newcastle er også inde i billedet, mens Manchester United-interessen er kølet lidt i forhold til tidligere. Liverpool satser med Brendan Rodgers på mere tekniske spillere, og den engelske storklub har længe haft et godt øje til Eriksen, der kan blive klubkammerat med Daniel Agger.

Marc Overmars tøver dog ikke med at spå Eriksen en stor fremtid i en af Europas største klubber.

– Vi ønsker, at han bliver her i hvert fald to år mere. Men den dag han forlader os, vil han være klar til de allerstørste. Det er en spiller, som selv de største klubber i verden godt kan bruge i deres trup, siger Marc Overmars, der deler det sportslige ansvar i Ajax med Edwin van der Sar.

Mens Christian Eriksen kan være på vej væk fra Ajax til sommer, så er meldingen omkring kométen Viktor Fischer langt mere positiv. Fischer udtalte selv til BT før landskampen mod Makedonien, at forhandlingerne om en ny kontrakt gik godt, og samme opfattelse har man i Ajax-ledelsen.

– Jeg er meget optimistisk angående en aftale med Viktor. Han er en speciel spiller, men han skal udvikle sig meget mere, og det gør han bedst her, forklarer Marc Overmars.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu