Christiania: 530 taget med hash

10. februar 2013 05:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Christiania: 530 taget med hash
Christiania. Foto: Colourbox.
Christiania

Christiania. Foto: Colourbox.

Når Københavns Politis Task Force Pusherstreet (TFP) standser folk i området omkring Christiania, bliver hver tredje sigtet for besiddelse eller salg af hash, skriver Politiken.

 

TFP har ifølge en opgørelse haft 1976 kontakter med folk i området, siden specialstyrken blev dannet og sat ind 1. september sidste år. Det er en stigning på godt 23 procent i forhold til tidligere, siger vicepolitiinspektør Poul Kjeldsen, der er leder af styrken.

»Når vi kommer med en task force, som skal udføre en målrettet opgave, så vil det naturligvis give væsentlig flere sigtelser. Men jeg synes også, at folk skal vide, at der er en øget risiko for at blive taget for noget kriminelt, hvis man bevæger sig ud i gaderne omkring Christiania med hash på lommen«, siger han til avisen.

Målet er at stande den åbenlyse handel med hash på Christiania. En opgave som politikerne i Folketinget pålagde Københavns Politi sidste år.

»Vores strategi er at gå efter både køber, sælger og leverandør. Når vi går efter køberne, understøtter det også vores samlede mål, som er at ramme dem derinde, som tjener på hashen«, siger Poul Kjeldsen.

504 personer er blevet sigtet for besiddelse af hash, mens 26 er sigtet for handel siden 1. september.

Den typiske sigtede er ifølge politiet en mand mellem 18 og 30 år med dansk statsborgerskab og i de fleste tilfælde med bopæl uden for Københavns Kommune.

De fleste af sagerne handler om besiddelse af mindre end 10 gram, hvilket i førstegangstilfælde giver en bøde på 2.000 kroner.

Formanden for Christianiafonden, Joram Seszkewic, kritiserer politiets fremgangsmåde.

»Folk føler en overdrevet magtanvendelse fra politiets side, som går ud på at skræmme vores gæster og chikanere dem. Det virker, som om de opsøger en bestemt personprofil på gaden i stedet for at handle ud fra en begrundet mistanke om hashbesiddelse, og det er vel det, som slår ud i statistikken på sigtelserne«, siger han til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu