Cigaret-milliardær tæt på at købe rejsebibel

11. marts 2013 12:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Cigaret-milliardær tæt på at købe rejsebibel
Billede mangler

Den amerikanske milliardær Brad Kelley er på vej til at betale BBC et beløb svarende til mindst 600 millioner kroner for de populære turistguider samlet under navnet Lonely Planet. Det skriver CNN.com mandag. Handlen er angiveligt gået ind i den afgørende fase, og de sidste detaljer ventes at falde på plads i denne uge. 

 

Køberen fra Kentucky opbyggede en milliard formue i 2001, da han solgte sin cigaret-virksomhed bygget op omkring discount mærkerne USA Gold, Bull Durham og Malibu. Siden har Brad Kelley via diskrete opkøb af jord og ejendomme gjort sig til en af USAs absolut største ejendomsbesiddere.

BBC overtog Lonely Planet i 2007 for cirka 1,2 milliarder kroner, altså væsentligt mere end den forventede salgssum.

Det står uklart hvad den diskrete milliardær ønsker at gøre ved Lonely Planet, men han har ry for at investere langsigtet. Efter salget vil BBC stadig eje en mindre portion aktier i selskabet.

BBC vil ikke kommentere på de eksakte rygter om et nært forestående salg af Lone Planet, men udtaler i følge CNN: Vi har gennem længere tid undersøgt de strategiske muligheder for Lone Planet, men der er ikke foretaget en handel, og vi vil ikke kommentere på spekulationer om selskabets fremtid. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu