Outsideren fra Istanbul lurer

20. februar 2013 09:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Outsideren fra Istanbul lurer
Billede mangler

Optimismen bobler i Tyrkiet, hvor der er høje forventninger til Galatasaray, som onsdag aften tager imod kriseramte Schalke 04 i Champions Leagues ottendedelsfinaler.

 

Efter Galatasarays meget omtalte tilgang af Didier Drogba og Wesley Sneijder er fodboldfeberen banket helt op i det røde felt i det i forvejen fodboldgale land. Istanbul-klubbens tilhængere tror på, at de to tidligere Champions League-vindere kan tilføre holdet den magi, som kan føre Galatasaray helt frem til de afgørende kampe i verdens stærkeste klubturnering.

Derfor er kravet også sejr hjemme på ’verdens mest larmende sportsarena’, Türk Telekom Arena, hvor 52.500 fanatiske tilskuere vil støtte hjemmeholdet i opgøret mod selvtillidsforladte Schalke 04, der blot har vundet en gang i de sidste 11 kampe.

Formkurven og selvtilliden er en helt anden hos Galatasaray, der topper Superlig med seks point ned til ærkerivalerne Fenerbahce og kan stille med en målfarlig Drogba i front, som skulle bruge sølle fem minutter på at score i sin debut fredag.

Galatasaray-træner Fatih Terim nedtoner da heller ikke betydningen af sine to nye stjernespillere.

– Når han er fit, har Drogba evnen til både at holde på bolden oppe foran og til at lede holdet. Når du tilføjer Sneijder til det, så vil vi præstere meget bedre. Begge er blevet hurtigt integreret på holdet, siger Terim med henvisning til, at Sneijder og Drogba blot fik 16 minutter på banen sammen i fredagens kamp i ligaen.

– De (Drogba og Sneijder, red.) er begge fantastiske spillere, begavede, teknisk stærke og erfarne, og de er meget vigtige for vores chancer i Champions League, fastslår Fatih Terim.

For få år siden virkede det urealistisk, at Galatasaray på nuværende tidspunkt ville være en del af det finere europæiske selskab. Klubben kæmpede med store økonomiske problemer efter ti års dårligdom, men i sommeren 2011 kom millionæren Unal Aysal til som præsident og gennemførte en hurtig revolution. Han fik styr på klubbens økonomi efter en børsintroduktion og overtalte Fatih Terim til at tage sin tredje periode som træner i Galatasaray.

Det gav øjeblikkelig succes både på banen, hvor Galatasaray vandt ligaen sidste år og leverede seværdig fodbold, hvilket er fortsat i år. Præsident Unal Aysal er ekstremt populær blandt fansene. En populartitet der ikke er blevet mindre, efter han har vist sig villig til at investere stort i stjerner som Drogba og Sneijder for at indfri fansenes drømme om Champions League-succes.

– Disse investeringer vil give afkast. Overskuddet fra Champions League vil dække omkostningerne, siger Galatasarays præsident.

Onsdag aften bliver han meget klogere på, om investeringerne allerede giver afkast i denne sæsons udgave af Champions League.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu