Claus Bo opfordrer til løsning i dommerkonflikt

14. marts 2013 11:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Claus Bo opfordrer til løsning i dommerkonflikt
Billede mangler

Mandag opsagde Dansk Boldspil-Union (DBU) sit samarbejde med Dansk Fodbolddommer-Union (DFU), efter de to parter ikke kunne blive enige om breddedommernes skattefri omkostningsgodtgørelse pr. kamp.

Det rammer nu mange af de igangværende træningskampe landet over fra Danmarksserien og hele vejen ned til småbørnskampe, da DBU i skrivende stund mangler dommere.

Hele fadæsen er trist, lyder det fra Superliga-dommer Claus Bo Larsen. Selvom elitedommerne i første omgang ikke er impliceret i konflikten, så håber han på en snarlig løsning.- Jeg har ikke rigtig nogen kommentar, andet end jeg er trist til mode, siger Claus Bo Larsen til sporten.dk og fortsætter:

– Det eneste, jeg ved, er, at alle klubberne gerne vil have os til at dømme kampe. Min egen søn skulle have spillet i aften, men det kan han ikke. Når han spørger, om jeg som elitedommer ikke lige kan dømme kampen, må jeg jo sige nej, når de andre heller ikke kan. Og det er vi jo triste over.

DFU ønskede breddedommernes skattefri omkostningsgodtgørelse pr. kamp. hævet fra det nuværende niveau på 200 kroner til 218. Det spring kunne DBU ikke acceptere.

DBU forsøger nu at værge FBU’s 3300 dommere udenom forbundet til en pris på 207 kroner pr. kamp, så de i omegnen af 100.000 fastlagte kampe kan afvikles.

DFU’s formand, Per Butterschøn, mener ikke, at forbundets medlemmer vil takke ja til tilbudet, og dermed vil et utal af kampe altså stå uden dommere.

– Både DBU og dommerne er der for klubbernes skyld, så vi må kunne finde en løsning, så vi kan komme ud på banerne alle sammen. Det ville være langt det bedste. Så vi må rive de kanter af og komme videre, siger Claus Bo Larsen.

DBU fastslog overfor Sporten.dk tidligere på ugen, at samarbejdet med FBU var et overstået kapitel. Dermed ser tingene lige nu særdeles dystre ud.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu