Claus Hembo: Kendte til doping i få uger

31. januar 2013 15:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Claus Hembo: Kendte til doping i få uger
Billede mangler

Det blev et både følelsesladet og tårevædet pressemøde, da Michael Rasmussen erkendte at have taget doping uafbrudt i årene fra 1998 til 2010.

 

Michael Rasmussen sad selv med røde øjne, og med usikker stemmeføring bekendte han sine dopingsynder.

Men især holdejer Claus Hembo var påvirket af situationen, og da han forsøgte at runde pressemødet kunne han ikke holde sine tårer tilbage.

Før han brød sammen havde Claus Hembo rost Michael Rasmussen for sit mod til at stå frem. Men han kaldte det også en nødvendig beslutning.

– Vi er kommet frem til den konklusion, at vi ikke kan skabe et rent cykelhold, medmindre der kommer et endeligt opgør med doping i cykelsporten. Og det opgør vil vi nu tilslutte os, sagde han.

Da Claus Hembo havde sundet sig efter pressemødet, uddybede han videre om Michael Rasmussens valg om at stå frem.

Claus Hembo afslørede blandt andet, at han havde kendt til sandheden om Michael Rasmussens dopingmisbrug i et par uger.

– Jeg var selvfølgelig skuffet, men jeg har heller ikke været naiv i forhold til cykelsporten, sagde han til TV2.

– Michael Rasmussen stiller sig nu forrest i kampen mod doping. Den beslutning er enorm modig af Michael, lød det fra holdejeren.

Claus Hembo ville ikke bekræfte, om Michael Rasmussen også var dopet i løbet af sin tid hos Bjarne Riis på Team CSC i 2002.

Han tilføjede dog:

– Aktive ryttere har noget at frygte med Michael Rasmussens afsløringer, sagde Claus Hembo og henviste til, at Michael Rasmussen skulle have fortalt alt om sig selv og andre ryttere til antidoping-myndighederne.

Ifølge Claus Hembo har Michael Rasmussen nu for altid forpligtet sig til at bekæmpe doping og stille sig tilrådighed for diverse antidoping-myndigheder og uddybe sin viden om doping i cykelsporten.    

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu