Clement får Berlingske Fonds journalistpris

7. januar 2013 16:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Clement får Berlingske Fonds journalistpris
Billede mangler

Clement Kjersgaard modtager Berlingske Fonds journalistpris samt 100.000 kroner, da han er »en af Danmarks virkelige enere inden for faget«, forklarer Lisbeth Knudsen
 Af: Thomas Søgaard Rohde, Berlingske Nyhedsbureau
 
Den Berlingske Fond har mandag eftermiddag tildelt journalisten Clement Kjersgaard fondens journalistpris. Med prisen følger en check på 100.000 kroner samt et kunstværk af kunstneren Astrid Søe.
 
37-årige Kjersgaard er i høj grad et kendt ansigt i både den danske offentlighed samt den danske mediebranche, og begge har han gennem flere år sat sit tydelige præg på som både studievært, magasinudgiver og foredragsholder.
 
Det er tidligere udenrigsminister og kommentator i Berlingske Uffe Ellemann Jensen, redaktør på programmet Mennesker og Medier, Lasse Jensen, samt chefredaktør og koncernchef i Berlingske Media, Lisbeth Knudsen, der har udvalgt Clement Kjersgaard til hæderen.
 
I sin tale mandag eftermiddag forklarede Lisbeth Knudsen, hvorfor man har valgt den kendte og hurtigtsnakkede journalist til vinder af den pris, som sidste år gik til Simi Jan fra TV 2 og Puk Damsgård fra DR.
 
– Årets journalistprismodtager er en af Danmarks virkelige enere inden for faget, indledte Lisbeth Knudsen
 
– En mand, som elsker at være irriterende, udfordrende og provokerende, satirisk og samtidig hamrende seriøs, tankevækkende, grænseoverskridende og nytænkende, og hvis arbejdsformat og evne overgår de fleste. Han er altopslugende. Han er studievært, redaktør, bladudgiver og en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere og ordstyrere, lød det fra Lisbeth Knudsen.
 
Clement Kjersgaard er kendt for blandt andet for 10 år siden at have grundlagt web-magasinet RÆSON, som han stadig udgiver, og som i dag også kan fås i papirformat. Desuden kender de fleste ham som studievært på både DR og DR2.
 
– Det er en mand, som klarer den udenrigspolitiske analyse lige så vel som det skarpe indenrigspolitiske interview og ind i mellem et par popsangere og skuespillere. En mand, som næsten er TV og samtidig er selvstændig magasinudgiver og professionel showmand på alt fra erhvervskonferencer til konferencer for praktiserende læger og kommunalpolitikere, forklarede Listbeth Knudsen i sin tale.
 
Hun beskriver Clement som »overvældende og for nogen alt for meget.
 
– Har man prøvet at være i studiet i et af hans programmer, gælder det om at spænde sikkerhedsselen, for du aner aldrig lige, fra hvilket verdenshjørne næste spørgsmål kommer, og hvilke underfundigheder der vil være gemt i det. Det er sikkert en prøvelse at være i redaktionen bag ham, men hans programmer går til gengæld aldrig upåagtede hen. Selv det mest kedelige debatprogram med det mest knastørre emne kan i hans rapkæftede stil få en dirrende intensitet og frækhed, lød det i Lisbeth Knudsens tale.
 
Ud over prisen til Clement Kjærsgaard har Den Berlingske Fond også tildelt sin hæderspris, der ligeledes kommer med en check på 100.000 kroner. Prismodtageren af denne pris var allerede kendt i forvejen, men blev først officielt overrakt mandag.
 
Hædersprisen gik til professor i isfysik og leder af Grundforskningscentret for Is og klima under Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet, Dorthe Dahl-Jensen. Prisen, der sidste år blev givet til prins Henrik, går til Dahl-Jensen, da »hendes forskning i fortidens klima har givet os et enestående indblik, som vi kan bruge til at forstå nutidens klimatiske udfordringer og risici«, lød det fra Lisbeth Knudsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu