Clinton forsvarer håndtering af Benghazi-angreb

23. januar 2013 22:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Clinton forsvarer håndtering af Benghazi-angreb
Billede mangler

Den amerikanske udenrigsminister var onsdag i krydsild fra kritiske republikanere, der kritiserede hende for håndteringen af angrebet på et amerikansk konsulat i Libyen i 2012.

 

Allerede i december sidste år, konkluderede en uafhængig rapport, at sikkerheden var ikke høj nok på det amerikanske konsulat i Benghazi.

Det var en ydmyg, men alligevel forsvarende Hillary Clinton, der onsdag måtte svare for sig.

– Jeg tager det fulde ansvar. Ingen er mere dedikeret, end jeg er i forhold til at gøre det her rigtigt. Jeg er fast besluttet på at efterlade vores land i en mere tryg, sikker og stærk forfatning, sagde Clinton på onsdagens TV-transmitterede høring på CNN.

Clinton, der ventes at træde tilbage som udenrigsminister i løbet af få dage, er blevet kritiseret af især Republikanerne for den manglende sikkerhed på konsulatet efter angrebet i fjor, som kostede fire amerikanere, herunder ambassadøren Christopher Stevens, livet.

Under høringen ville man blandt andet vide, hvorfor man ikke flyttede ambassadøren og de øvrige amerikanere fra det uroplagede og usikre område. Hertil svarede udenrigsministeren, at man i udenrigsministeriet drøftede flere ting på flere forskellige møder for at styrke sikkerheden, og på spørgsmål om hvorvidt hun havde reageret hurtigt nok, da først angrebet var en realitet, svarede hun:

– Jeg beordrede, at hver eneste mulighed for at skabe sikkerhed og sparke dørene til de libyske myndigheder ned for at få så meget sikkerhed som overhovedet muligt.

Flere peger ifølge Reuters på, at episoden kan komme til at plette hendes tid som udenrigsminister samt hendes chancer for at stille op som præsidentkandidat i 2016.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu