Clinton vinder Louisiana og holder distancen til Sanders

6. marts 2016 02:44 | Af: Ritzau Fokus

Bernie Sanders vinder to af tre stater, mens Clinton sejrer i den største stat ved Demokraternes primærvalg.

Clinton vinder Louisiana og holder distancen til Sanders
Hillary Clinton har fortsat en komfortabel føring foran Bernie Sanders, der dog vandt i to ud af tre delstater natten til søndag dansk tid. Foto: Lucas Jackson/Reuters

Hillary Clinton har vundet den amerikanske delstat Louisiana ved Demokraternes primærvalg natten til søndag dansk tid.

Dermed er den samlede stilling mellem Demokraternes præsidentkandidater 2-1 til Bernie Sanders, der er blevet kåret til vinder i de mindre stater Nebraska og Kansas tidligere på natten.

Med sejren i Louisiana indhenter Hillary Clinton dog tabet af delegerede til Bernie Sanders.

Hillary klart i front

Hillary Clinton fører således fortsat kampen om Demokraternes nominering komfortabelt.

– Tak Louisiana. Jeg er glad for, at vi sammen får tilføjet flere delegerede til vores kamp. Jeg er taknemmelig over for alle, der mødte op for at støtte os, skriver Hillary Clinton på Twitter.

Den tidligere udenrigsminister og førstedame havde inden uddelingen af delegerede fra afstemningerne natten til søndag samlet 1066 delegerede sammen, mens Bernie Sanders halser efter med 432.

Med Clintons sejr i Louisiana vil differencen mellem de to være stort set uændret. Louisiana uddeler i alt 56 delegerede, mens Nebraska og Kansas tilsammen står for 67.

Endelig optælling ikke klar

Det er fortsat uvist, om det bliver Bernie Sanders eller Hillary Clinton, der vinder flest delegerede sammenlagt natten til søndag, da Kansas ikke har afsløret de præcise tal fra valget.

Nyhedsbureauet AP har ifølge avisen The Guardian dog regnet på fordelingen, og sammentællingen viser, at Bernie Sanders vil tage marginalt flere delegerede med sig fra de tre primærvalg lørdag.

Demokraterne kræver 2383 delegerede for at nominere en præsidentkandidat.

Det var ventet, at Clinton ville lukrere på sine mange støtter blandt minoriteter og tage en klar sejr i sydstaten Louisiana.

Til gengæld viste Bernie Sanders’ Wall Street-kritiske budskab at sikre ham sejren i først Kansas og siden landbrug- og industridelstaten Nebraska.

/ritzau/

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu