ANNONCE

Colombia: Regering vil tale fred med Farc

28. august 2012 07:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Colombia: Regering vil tale fred med Farc
Billede mangler

Colombias præsident, Juan Manuel Santos, kan få en fremtrædende plads i landets historiebøger, hvis han lykkes med at afslutte kommende fredsforhandlinger med den berygtede oprørsgruppe Farc.
Mandag erklærede han således i en tv-transmitteret tale fra sit præsidentpalads, at han og hans regering vil lære af de fejltagelser, som tidligere regeringer har begået i bestræbelserne på at opnå en holdbar våbenhvile med guerillabevægelsen.
Han overvejer desuden at indlede fredsforhandlinger med en anden oprørsbevægelse i landet, der i cirka fem årtier har været hærget af borgerkrigslignende tilstande.
– Siden min regerings første dag har jeg fuldført min grundlovsmæssige forpligtelse til at skabe fred. Med det for øje har vi haft orienterende samtaler med Farc for at få stoppet konflikten, siger Juan Manuel Santos.
Dermed bekræftede han ugelange rygter, der har floreret om diskussioner bag kulisserne mellem de stridende parter. Ifølge Santos vil der blive fremlagt flere detaljer om møderne i de kommende dage.
Han understreger dog, at militæret vil gennemføre sine igangværende operationer, mens drøftelserne om en fredeligere fremtid i det sydamerikanske land står på.
Titusindvis af mennesker har mistet livet i konflikten mellem militæret og de tungt bevæbnede revolutionære bevægelser.
Lederen af Colombias næststørste oprørsgruppe, den nationale befrielseshær, EL, har over for Reuters tilkendegivet, at man ligeledes kunne være interesseret i fredsforhandlinger.
Præsident Santos, der befinder sig midt i sin fire år lange embedsperiode, fortæller, at han er villig til at indlemme EL i samtalerne.
Kilde:Reuters

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu