ANNONCE

Comeback sender AaB til tops

5. april 2021 16:08 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

AaB vandt for første gang i sæsonen efter at være bagud, da Sønderjyske gæstede Aalborg i nedrykningsspillet

Comeback sender AaB til tops
AaB-spillerne fejrer målet til 2-1, der blev noteret som et selvmål af Sønderjyskes Pierre Kanstrup. - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AaB kom mandag godt fra land i nedrykningsspillet, da nordjyderne vandt 3-2 over Sønderjyske i holdenes første opgør efter Superligaens grundspil.

Her formåede hjemmeholdet for første gang i denne sæson at vinde en ligakamp trods et føringsmål til modstanderne.

Især efter pausen var AaB stærkest og kom til masser af chancer mod et meget passivt Sønderjyske-mandskab.

Gennem første halvleg sad værterne også på spillet, men det blev aldrig farligt i egne rækker. Nordjyderne prøvede med flere lange bolde fremad i banen og mistede ofte boldbesiddelsen tidligt i opspillet grundet upræcise afleveringer.

Gæsterne var til gengæld mere afventende. Dermed kom Sønderjyske også til to markante friløbere inden pausen.

Fakta

AaB

Aalborg Boldspilklub (AaB) blev stiftet i 1885 som Aalborg Cricketklub. I 1899 skiftede man navn til Boldklub, og i 1902 blev fodbold en del af paraplyen i klubben.

Trods sin status som traditionsklub vandt klubben først sit første mesterskab i 1995. Siden er yderligere tre kommet til.

Klubben er kendt for at satse på nordjyske talenter, og har opfostret spillere som Jesper Grønkjær, Jes Høgh og i nyere tid Joakim Mæhle.

I 1995 blev klubben det første danske hold til at deltage i gruppespillet af Champions League, hvor de blandt andet slog Panathinaikos. Holdet kvalicerede sig på bekostning af ukrainske Dynamo Kyiv, der blev ekskluderet efter en bestikkelsessag.

I 2008 deltog man endnu en gang i Champions League, hvor man blandt andet opnåede 2-2 på Manchester Uniteds legendariske stadion, Old Trafford.

AaB har hjemmebane på Aalborg Portland Park, der huser 13.800 tilskuere. Heraf 7700 siddepladser.

Danmarksmesterskabet

Guld (4): 1995, 1999, 2008, 2014

Sølv (0): –

Bronze (3): 1936, 1969, 2007

Pokalturneringen

Guld (3): 1966, 1970, 2014

Sølv (9): 1967, 1987, 1991, 1993, 1999, 2000, 2004, 2009 og 2020

Kilder: aabsport.dk/Wikipedia

Begge gange kom målmand Jacob Rinne ud og obstruerede henholdsvis Haji Wright og Anders K. Jacobsen. Sidstnævnte formåede dog at passere den svenske keeper inden pausen.

Efter en halv times spil blev der nemlig dømt hånd på bolden, da AaB’s Magnus Christensen stod i vejen for et sønderjysk skud på mål. Straffesparket vekslede den erfarne Sønderjyske-angriber til en føring.

Den varede dog kun ti minutter, da Kasper Kusk udlignede efter venstreback Jakob Ahlmanns forarbejde. Dermed scorede offensivspilleren på nordjydernes første, reelle skud på mål.

Fem minutter inde i anden halvleg var Kusk igen med i en scoring. Hans hjørnespark ramte Pierre Kanstrup, der blev noteret for et selvmål.

I sidste fase lukkede spanske Rufo kampen, da Marcus Hannesbo stod for et assist til offensivspillerens første AaB-mål. Efter den ordinære tid reducerede Sønderjyskes Rilwan Hassan dog på et velplaceret langskud.

Med sejren indtager AaB den bedste placering i nedrykningsspillet og ligger til en plads i Superligaens europaplayoff.

Fakta

SønderjyskE

Sønderjyske Elitesport (SønderjyskE) blev dannet i 2004 som en overbygning mellem Haderslev FK og en række eliteklubber fra andre sportsgrene i det sønderjyske, herunder ishockeyklubben Vojens Ishockeyklub og kvindehåndboldklubben IK Sønderjylland.

Kort tid efter, i 2005, rykkede klubben op i Superligaen, men måtte allerede året efter tage turen ned i 1. Division igen.

Efter to års tilløb rykkede man i 2008 op i Superligaen igen, hvor SønderjyskE har været lige siden.

Klubben har siden bidt sig fast som en fast del af rækken, og har også spillet med i den sjovere ende af tabellen. Klubbens pokalskab kom for alvor i brug, da man i 2020 vandt pokalfinalen mod AaB.

SønderjyskE spiller deres hjemmekampe på Sydbank Park i Haderslev, der huser 10.100 tilskuere, heraf 5100 siddepladser.

Danmarksmesterskabet

Guld (0):

Sølv (1): 2016

Bronze (0):

Pokalturneringen

Guld (1): 2020

Sølv (0):

Kilder: soenderjyske.dk/Wikipedia

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu