Connie Hedegaard roser Obamas klimaløfter

21. januar 2013 22:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Connie Hedegaard roser Obamas klimaløfter
Billede mangler

Den danske EU-kommissær glæder sig over, at Obama prioriterede kampen mod klimaforandringer i sin indsættelsestale på Capitol Hill.

 

Det mener EUs klimakommissær, Connie Hedegaard, der er fuld af lovord over løfterne fra Barack Obama, som mandag aflagde ed foran hundredtusinder af mennesker i Washington D.C.

– Han gjorde det, og stærkt!, skriver den tidligere miljøminister, der senere blev klima- og energiminister, på sin Twitter-profil efter Obamas indsættelsestale på Capitol Hill.

Kampen mod klimaforandringer var – ligesom økonomi – et af de områder, som Obama lagde mest vægt på i talen.

– Vi vil reagere på truslen om klimaforandringer. Gjorde vi ikke det, ville vi forråde vores børn og kommende generationer, lød det mandag fra præsidenten, der fik citatet fremhævet af Connie Hedegaard i en af hendes beskeder på det sociale medie.

Hun glæder sig også over, at USA »ikke kan stå imod« en overgang til vedvarende energi, men i stedet skal »stå i spidsen« for den grønne omstilling.

– Gode stærke ord om klimaet ved indsættelsen. USAs præsident kunne ikke have forpligtet sig stærkere til at levere nu, skriver Connie Hedegaard.

For nylig lød det fra flere amerikanske kampagnegrupper, at det Det Hvide Hus har givet »lovende signaler« på, at der skal iværksættes en national klimastrategi i USA.

Amerikanske kampagnegrupper har i de seneste uger forsøgt at presse Obama til at tegne linjerne for en strategi til at imødekomme klimaforandringer i kølvandet på hans genvalg og superstormen Sandy, der i oktober raserede den amerikanske østkyst og kostede 253 personer livet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu