ANNONCE

Connie mangler sidste stik: -Pisse ærgerligt

14. april 2021 18:04 | Af: Maiken Krongaard, mk@newsbreak.dk

Siden slutningen af februar har 54-årige Connie Thøgersen ventet på at blive færdigvaccineret. Men nu er brugen af AstraZeneca-vaccinen blevet droppet i Danmark. Spørgsmålet er så, hvornår hun kan få det sidste stik

Connie mangler sidste stik: -Pisse ærgerligt
54-årige Connie Thøgersen er frustreret over, at AstraZeneza-vaccinen nu helt er blevet droppet i Danmark. Privatfoto

– Jeg synes, at det er pisse ærgerligt, at AstraZeneca-vaccinen helt er blevet skrottet i Danmark.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra 54-årige Connie Thøgersen, der arbejder som social- og sundhedsassistent, til Newsbreak.dk. Hun fik det første stik med vaccinen 26. februar.

På et pressemøde onsdag meldte sundhedsmyndighederne ud, at Danmark stopper med at vaccinere med AstraZenecas vaccine.

Det efterlader Connie Thøgersen og mange tusinde andre mennesker, som ligeledes har fået første stik med denne vaccine, i en rigtig træls situation.

I forvejen var hun og kollegerne godt og grundigt trætte af uvisheden og usikkerheden. For først blev brugen af AstraZeneca-vaccinen sat på pause, og så blev pausen forlænget.

– Jeg havde gerne ladet mig færdigvaccinere med AstraZeneca-vaccinen, slår Connie Thøgersen fast over for Newsbreak.dk.

Hvornår er senere?

Men nu er brugen af AstraZenecas vaccine altså blevet droppet fuldstændigt.

Social- og sundhedsassistenten har forståelse for, at sundhedsmyndighederne gerne vil være sikre på den sikre side, men det ændrer ikke på, at hun er frustreret.

Og det huer bestemt ikke Connie Thøgersen, at hun ikke ved, hvordan tidshorisonten ser ud.

På pressemødet lød det, at den gruppe, som har fået første stik med AstraZeneca – hvilket gælder knap 150.000 mennesker – senere vil blive tilbudt en anden vaccine, så de kan få stik nummer to.

Men hvornår er senere?

– Kan det virkelig passe, at der godt må gå 12 uger mellem det første og det andet stik. Det hænger ikke sammen med, at de før har meldt ud, at der kun må gå fire uger mellem første og sidste stik, påpeger den 54-årige social- og sundhedsassistent og fortsætter:

– Det er i hvert fald ikke i orden, hvis jeg bliver sendt bag i vaccinekøen. Jeg er en del af frontpersonalet, og jeg vil være sikker på, at jeg ikke spreder smitte og ikke selv kan blive smittet.

Slipper ikke uden om blandingsvaccine

Connie Thøgersen har affundet sig med, at en blandingsvaccine – hvor hun får sit sidste stik med en anden vaccine end AstraZeneca-vaccinen – er nødvendig, og at hun ikke slipper uden om det.

Hendes eneste mulighed for at blive færdigvaccineret og få vaccinepas er nemlig at blande vacciner, nu hvor Danmark ikke fortsætter med at vaccinere med vaccinen fra AstraZeneca.

– Der er jo ikke andre muligheder. Jeg ønsker ikke at være begrænset i forhold til, hvad jeg kan foretage mig. Nærmest uanset hvor man skal hen, og hvad man skal lave, så skal man have et coronapas. Jeg har ikke tænkt mig at blive inden for mit hjems vægge.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu