Contador ikke bekymret over dopingretssag

11. februar 2013 12:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Contador ikke bekymret over dopingretssag
Billede mangler

Det får ingen indflydelse på Alberto Contadors start på cykelsæsonen, at han står foran at skulle vidne i den spanske dopingsag Operation Puerto.

 

Retsssagen har dopinglægen Eufemiano Fuentes som central skikkelse, da han skal have forestået doping for et hav af professionelle sportsfolk.

Her er Bjarne Riis’ spanske stjernerytter indkaldt som vidne i sagen, hvor han skal afgive sit vidneudsagn 22. februar som en del af forsvaret for for den tidligere sportsdirektør for cykelholdet ONCE, Manolo Saiz.

Alberto Contador afviser dog, at udsigten til at blive en del af den betændte sag tager fokus fra cyklingen. 

– Det med at skulle vidne i Operation Puerto er ikke noget, jeg ligger søvnløs over. Jeg fokuserer på cykelsæsonen, og jeg er ikke bekymret for at skulle vidne. Så I skal ikke være bekymrede for mig, siger han ifølge avisen Marca.

Alberto Contador havde ellers i første omgang bedt om at vidne via et direkte videosignal fra sin bopæl i Spanien. Men mandag skriver det spanske medie AS, at dommeren i sagen har afvist spanierens ønske. Derfor må Alberto Contador altså selv indfinde sig i retten foran verdenspressen i Madrid den 22. februar.

Men før det sker, skal han køre Tour of Oman med Team Saxo-Tinkoff. Et løb der indgår som et af flere mindre etapeløb, der skal gøre Riis’ holdkaptajn klar til årets højdepunkt, sommerens Tour de France. 

– Touren bliver den største udfordring i år, og jeg vil forberede mig, så godt jeg kan og forsøge at kæmpe med om sejren, siger Alberto Contador, der stiller til start i Tour of Oman i dag, mandag.

I øvrigt lagde det Internationale Dopingagentur Wada fredag i sidste uge pres på de spanske myndigheder i sagen mod Eufemiano Fuentes.

Her udsendte Wada en pressemeddelelse, der opfordrede til, at Wada får ubegrænset adgang til de anslåede 200 poser blod, som blev fundet hos Fuentes i 2006. Blod, som skal være tappet fra såvel professionelle cykelryttere som flere andre udøvere i andre sportsgrene.

Mandag kører sagen videre i den spanske hovedstad. Og her kan det blive interessant i dansk øjemed, da det er de to tidligere Riis-ryttere Ivan Basso og Jörg Jaksche, som skal vidne i sagen mod Eufemiano Fuentes.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu