Contador klatrede op på podiet

12. marts 2013 18:26 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Contador klatrede op på podiet
Billede mangler

En uge i silende regn og køligt marts-vejr, kan slide silken af selv den bedste. For Team Saxo-Tinkoffs spanske kaptajn Alberto Contador blev det italienske etapeløb Tirreno-Adriatico da også en blandet oplevelse helt frem til afslutningen, en 9,2 km lang enkeltstart med Adriaterhavet som baggrundtapet i kystbyen San Benedetto del Tronto.

 

Alberto Contador avancerede ganske vist en enkelt placering i klassementet, da han helt som ventet var bedre end landsmanden Joaquim Rodriguez. Alligevel blev det helt som ventet de små marginaler, der afgjorde topplaceringerne og det lugtede af en gedigens overraskelse, da Brian Holm og QuickSteps polske talent, Michal Kwiatkowski, blot var et sekund fra at støde Contador væk fra podiet.

Alberto Contador, som tidligere i sin karriere viste sig som en blændende enkeltstartsrytter, formåede i 2009 at slå fænomenet Fabian Cancellara i Tour de France. Men siden dengang har den spanske etapeløbskonge været anderledes menneskelig i kampen mod klokken, og det må bekymre holdejer Bjarne Riis, at flere af rivalerne ser ud til at være i favør mod den 30-årige spanier på de enkeltstarter, som også i årets Tour de France kan få afgørende betydning.

Chris Froome formåede at slå Contador med 15 sekunder over en relativt kort distance. selv om den ikke er direkte sammenlignelig med de tidskørsler, Tour-feltet står overfor i juli måned, må den kenyanske fødte brite have hentet plus til selvtillidskontoen ved at være så meget stærkere end den spanske Vuelta-vinder.

Årets udgave af Tirreno-Adriatico har da også på mange måder udformet sig som en seriøs styrkeprøve mellem den absolutte verdenselite.

Kun den forsvarende Tour-vinder Bradley Wiggins manglede reelt på en startliste, hvor Alberto Contador, Chris Froome, Joaquim Rodriguez, Cadel Evans og Vincenzo Nibali strøede stjernedrys ud over det ugelange etapeløb.

– Jeg er virkelig glad for at vinde. Sejren er vigtigere end sidste års, fordi ryttere som Froome, Contador og Rodriguez kom hertil, lød det fra Astanas forsvarende vinder, Vincenzo Nibali.

Netop Nibali er en af de potentielle hovedpiner, Contador ikke behøver at bekymre sig om i sommerens Tour de France. Den 28-årige sicilianer har sat x ved Giro d’I’Italia som et af sæsonens store mål, mens den danske Astana-kollega Jakob Fuglsang er udset som Tour-kaptajn for rytterne i de cyanblå dragter.      

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu