Contador slået af Froome og Rodriguez

14. februar 2013 13:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Contador slået af Froome og Rodriguez
Billede mangler

Rytterne skulle i dag ud på Tour of Omans kongeetape, hvor der var mål på Jabal Al Akhdar, også kaldet Green Mountain. Peter Sagan var løbets førende mand inden dagens etape med et 16 sekunders forspring til Tony Gallopin og med Alberto Contador som nummer syv, 32 sekunder efter slovakken.

 

Tidligt på etapen kom fem mand væk. Det var Brent Bookwalter (BMC Racing Team), Gregory Rast (RadioShack-Leopard), Paul Voss (Team NetApp-Endura), Gatis Smukulis (Katusha) og Matthias Friedemann fra Champion System. Det var i øvrigt første gang i løbet, at Bobbie Traksel ikke var i udbrud.

Det var Rast og Smukulis, der startede angrebet, og de fik altså følgeskab af tre øvrige. Bedst placeret mand blandt udbryderne i klassementet var Voss, der kun var 40 sekunder efter Peter Sagan.

Udbruddet fik over fire minutters forspring, men i feltet var der hurtigt enighed blandt flere hold, heriblandt Team Saxo-Tinkoff, der blev sat på arbejde af Contador. Også Astana med Vincenzo Nibali som kaptajn og Joaquim Rodriguez’ holdkammerater på Katusha blev sat frem i fronten af feltet.

Det betød også, at udbruddet ikke havde de store chancer, og med 60 kilometers kørsel var forspringet nede på lidt over tre minutter. Team Sky viste sig også helt fremme i feltet på dette tidspunkt. Bradley Wiggins tabte på onsdagens etape tid, men holdet havde Chris Froome at køre for.Som forventet blev udbruddet hentet på Green Mountain, som rytterne ramte med lidt over 10 kilometer tilbage af etapen. På stigningen angreb Alberto Contador, der allerede de foregående dage havde vist god form, mens Vincenzo Nibali forsøgte at køre efter. Bagved jagtede Froome, Cadel Evans (BMC) og Domenico Pozzovivo (AG2R).

Contador kunne dog ikke for alvor rive sig løs fra Nibali, og spanieren valgte at lade italieneren komme op, så de to dannede en duo forrest på etapen, mens flere ryttere forsøgte at komme op. Det lykkedes for Chris Froome og Joaquim Rodriguez at komme op og få kontakt til Contador og Nibali sent på stigningen. På dette tidspunkt var det hele splittet i stumper og stykker.

Joaquim Rodriguez satte et af sine karakteristiske angreb ind og kom væk fra konkurrenterne. Vinderen af verdensranglisten sidste år var den bedste i afslutningen på etapen og kørte over målstregen som den første. En sejr med stor symbolsk betydning for Rodriguez og Katusha, der i den grad har været omtalt i de seneste måneder grundet holdets manglende licens som ProTeam. En sag, der lige nu er hos den internationale sportsdomstol.

Chris Froome var den, der var tættest på at slå Rodriguez, da han kørte ind på andenpladsen, mens Cadel Evans efter et mildest talt skidt 2012 viste god form ved at blive nummer tre. Dagens favorit, Contador, måtte nøjes med en fjerdeplads for anden dag i træk, mens Nibali endte lige efter Contador. Det blev dermed en etape, hvor de helt store stjerner kom i opgør mod hinanden. Et opgør, som Rodriguez trak sig ud af som vinder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu