Contador-plan gik i vasken

14. februar 2013 18:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Contador-plan gik i vasken
Billede mangler

Det var dagen i Tour of Oman, hvor de store bjergryttere ville komme ud af busken. På den godt 143 km lange kongeetape til Jabal Al Akhdhar, også kaldet Green Mountain.

 

Og de var der allesammen 10 km fra mål, da afgørelsen faldt på den sidste skrappe stigning. Alberto Contador. Vincenzo Nibali. Joaquim Rodriguez. Chris Froome og Cadel Evans. Som et lille Tour de France.

Som ofte før var det Saxo-Tinkoffs Contador, der angreb. Nibali var ene om at kunne følge med i første omgang. De øvrige jagtede for at lukke hullet bagved.

Alberto Contador kunne dog ikke gøre arbejdet færdig. Nibali kom op. Kort efter havde også Froome og Rodriguez kontakt. Og så gik Katusha-rytteren uimodståeligt til modangreb og tog sejren på toppen af det grønne bjerg.

– Det var virkelig en spektakulær sejr. Jeg er meget glad for denne præstation. Mine rivaler er store og fremragende ryttere, så det faktum, at jeg formåede at vinde denne etape, gør blot sejren endnu vigtigere, sagde Joaquim Rodriguez ifølge feltet.dk efter sejren, der kan blive hans første og sidste i denne sæson for Katusha, hvis ikke holdet får medhold hos sportsdomstolen CAS og får tildelt en licens til WorldTouren.

Hvis Joaquim Rodriguez skal ud og finde nyt mandskab, har han med sejren anbefalet sig selv på bedste vis, selv om det er meget tidligt på sæsonen for ham og konkurrenterne.

– De er naturligvis ikke i topform – og det er jeg heller ikke. Men jeg er i en god form i forhold til, at det er februar. Jeg arbejder hårdt og træner meget. Denne sejr bekræfter mig i, at jeg er på rette vej, og det motiverer mig for at fortsætte på denne måde, sagde Rodriguez.

Chris Froome kørte ind på andenpladsen på etapen og overtog føringen i den samlede stilling, mens Cadel Evans nappede tredjepladsen foran Contador og Nibali.

Dermed fik Saxo-Tinkoff ikke udbytte af det arbejde, holdet leverede sammen med Nibalis Astana og Katusha for at køre et tidligt udbrud ind inden Green Mountain. Men sportsdirektør Lars Michaelsen valgte at fokusere på andre ting.

– Vi tager ansvaret for etapen ret tidligt og lukker hullet til de fem udbrydere. Da stigningen rigtig tager fat, øger vi farten, og på et tidspunkt sidder vi med Jesus (Hernandez) forrest og Alberto lige bagved, og ellers er det kun Nibali, der kan følge med. Derfor angriber Alberto, men Rodriguez, Froome og Evans kom stærkt tilbage i afslutningen, sagde Lars Michaelsen.

– Selvfølgelig havde vi håbet på sejren i dag, men vi fokuserer på, at holdet kørte fantastisk flot, tog ansvaret for dagens begivenheder og angreb til sidst.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu