ANNONCE

Container med jord forsvandt: Nu er den fundet

9. juli 2019 10:48 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Øhavsmuseet har siden weekenden manglet en container med jordprøver og mere fra en arkæologisk udgravning. Tirsdag fandt de containeren.

Det har været et par hårde dage for medarbejderne ved Øhavsmuseet i Faaborg. Mandag opdagede arkæologerne, at containeren på udgravningen ved Årslev, var forsvundet.

Den indeholdt værdifulde jordprøver samt grej, der blev brugt til det arkæologiske arbejde.

Heldigvis kunne de med hjælp fra en borger finde containeren ved Ellinge Kirke tirsdag formiddag.

Container fundet

– Den er lige blevet fundet!, lyder det fra Anne Høy, der er kommunikationsansvarlig ved Øhavsmuseet, til Newsbreak.dk.

Det hun referer til, er den container, der i løbet af weekenden er forsvundet fra Øhavsmuseets arkæologiske udgravning ved Årslev.

Da nogle arkæologer fra Øhavsmuseet mødte op mandag morgen for at arbejde videre på pladsen, opdagede de, at containeren ikke var der.

Hjælp af borger

Efter tyveriet af containeren greb Øhavsmuseet til tasterne og efterlyste containeren på Facebook. Det gav pote.

Her blev efterlysningen samlet op af mange af de lokale medier samt mere landsdækkende. Og med hjælp fra en borger, der havde hørt, hvad der var sket i radioen, fandt de frem til containeren.

– En dame, der havde hørt det i radioen, ringede lidt i otte og sagde, at hun havde set noget ved Ellinge Kirke. Så drønede vores arkæolog Nina Boutrup fluks afsted. Hun er dernede nu sammen med politiet, siger Anne Høy.

Værdier for museet

For den almene borger har containerens indhold ikke værdi, for i containeren var jordprøver fra udgravningen, men også det grej, der benyttes for at arbejde med udgravningen.

Øhavsmuseets arkæolog Nina Boutrup, som er den daglige leder af udgravningen ved Årslev, har brugt formiddagen på at sikre sig, at alle deres materialer fortsat er i containeren.

Og det er det heldigvis.

– Alt er her. Låsen på containeren har ikke været brudt op, så der er ikke taget noget, siger Nina Boutrup, arkæolog ved Øhavsmuseet til Newsbreak.dk.

Låst fast

Selv om der ikke har været indbrug i containeren, så er der dog stadig problemer med en lås der, hvor containeren er fundet. Containerens anhængertræk er nemlig låst.

– Anhængertrækket er låst, så vi kan ikke få containeren med tilbage til udgravningen. Det er ikke en lås, som vi har sat på. Vi formoder, at det er den, der har placeret den her, der har låst anhængertrækket, siger Nina Boutrup.

Fund til museet

Så snart Nina Boutrup og de andre arkæologer kan få brudt anhængerlåsen op, så kan de vende tilbage til arbejdet.

Men en ting er helt sikkert, de fund, der er gjort ved udgravningen, skal afleveres på museet.

– Vi kører vores fund til museet senere i dag. Det ville næsten være dumt at lade være, efter det vi har oplevet, siger Nina Boutrup og fortsætter:

– Det er rart at gå på ferie nu.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu