Coop fyrer og flytter job til Indien

28. februar 2013 14:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Coop fyrer og flytter job til Indien
Billede mangler

De har køer, karry og kraftig befolkningstilvækst. Og så er de effektive, attraktive og ekstremt konkurrencedygtige. Flere og flere virksomheder har udliciteret job hertil, og nu flytter den danske detailhandelsvirksomhed Coop også en del af virksomheden til Indien.

Det er bogholderiet og regnskabsafdelingen, der bliver sendt ud af Danmark, og dermed opsiger Coop 62 medarbejdere fra dags dato, med aftrædelse i sommerens løb. Det vil betyde en stor besparelse for virksomheden.

»I kroner og ører kan jeg ikke fortælle, hvor meget vi sparer, det er fortroligt i klausulen, men der er tale om et større tocifret millionbeløb om året,« siger Mikael Koch koncerndirektør i Coop.

Den danske detailhandel er presset, og for at overleve konkurrencen handler det om at få omkostningerne ned og effektivisere. For Coop, som driver blandt andet Kvickly og SuperBrugsen, har det betydet flere fyringsrunder og nu udlicitering af koncernøkonomien.

»Indien har vist sig utrolig attraktiv og konkurrencedygtig. De er mere veluddannede, de arbejder hårdere, og på alle konkurrenceparametre er de et skræmmende alternativ til den danske arbejdskraft. De er svære at konkurrere med, når man ser på, hvad det koster at drive det herhjemme,« siger Mikael Koch.

Coop har omkring 1200 butikker i hele landet. Den samlede detailomsætning var på 43,8 milliarder kroner i 2011, og for at sikre overskud og styrke konkurrenceevnen, har Coop måtte foretage endnu en fyringsrunde.

»Alle i markedet tjener færre og færre penge, det gør Coop også. Den eneste modvægt til markedssituationen er at blive mere omkostningseffektive. Men vi planlægger ikke flere effektiviseringer lige nu. Jeg kan ikke give en garanti i denne branche, men vi har ingen planer om det,« siger Mikael Koch.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu