Coop tjener for få penge

4. marts 2013 10:14 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Coop tjener for få penge

Salget vokser hos Coop med cirka 1 mia. kroner i 2012 til 44,8 mia. kroner, men det går særdeles skidt med indtjeningen. Det viser et nyt årsregnskab fra dagligvaregiganten.

 

Det samlede driftsresultat (EBIT) for Coop incl. brugsforeningerne blev 432 millioner kr. mod 773 millioner kr. året før. Indtjeningen i 2012 var negativt påvirket af ekstraordinære omstruktureringsomkostninger på 177 millioner kr. til lukning af butikker og organisatorisk omstrukturering, oplyser koncernen.

”Jeg er tilfreds med, at det er lykkedes at skabe omsætningsvækst og øge markedsandelen i et svært år. Men indtjeningsmæssigt var 2012 et utilfredsstillende år. De væsentligste årsager til resultattilbagegangen er, at vi har investeret betydeligt i lavere priser til vores kunder, og så har der været store ekstraordinære omkostninger til en række strukturelle ændringer, som blev gennemført i butiksnettet og organisationen i 2012,” udtaler Jesper Lien, adm. direktør i Coop, i en pressemeddelelse.

Coop excl. brugsforeningerne har opnået et driftsresultat (EBIT) på 287 millioner kr. mod 544 millioner kr. året før. Brugsforeningerne opnåede et EBIT-resultat på 145 millioner kr. mod 229 millioner kr. året før, lyder det fra koncernen.

Det er blandt andet et skuffende salg af non-food varer hos Kvickly, som trækker omsætningen ned. Tilgengæld stormer Fakta frem, hvilket bidrager med en omsætningsfremgang på cirka en halv milliard kroner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu