Cornelius blev dobbelt målscorer

10. marts 2013 19:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Cornelius blev dobbelt målscorer
Billede mangler

Det kan godt være, at der er 11 kampe tilbage af Superligaen. Men man går ikke meget galt, hvis man fremfører, at FCK ligner mestre, og at Andreas Cornelius bliver topscorer i ligaen.

FCKs 3-1-sejr over Silkeborg øger afstanden til FCN på andenpladsen, så der nu er 15 points forskel, inden FCN spiller mod FCM mandag. Og med Andreas Cornelius’ to scoringer mod Silkeborg har FCK-angriberen nu scoret 16 gange i sæsonens Superliga.

Dermed er den unge angriber på topscorerlistens førsteplads, mens nærmeste forfølger er Ronnie Schwartz på tredjepladsen med 11 mål – Aron Johannsson på andenpladsen spiller ikke længere i AGF. FCK-dominans på mange parametre i årets Superliga.

Det positive for Silkeborg var, at kampen søndag aften i Parken ikke blev så slem som sidst Silkeborg var i Parken. Dengang, i september sidste år, blev jyderne smadret med 5-0. Denne gang blev det ‘kun til et nederlag på 0-2, primært fordi jyderne var farlige på kontraer og på dødbolde.

Det positive for FCK var, at man kunne vinde overbevisende på trods af, at man de spillede sig helt ud. Og at FCKerne med sejren smider ekstra pres over på FCN, som spiller mandag, og som efter FCKs sejr nu er 15 point bagud på andenpladsen.

At sejren var fortjent viste statistikken tydeligt: FCK havde bolden i næsten 60 procent af tiden, de havde 25 skud på mål, heraf 13 indenfor målrammen, mens Silkeborg havde hæderlige 12 skud, hvor de otte ramte målet.

Nicolai Jørgensen scorede det første mål efter en halv time på oplæg af Claudemir, der løftede bolden over jydernes forsvar, hvorefter Jørgensen kunne tæmme den og score. 10 minutter senere fulgte Cornelius op på et Jørgensen-hovestød, som en ellers velspillende Heinze ikke kunne holde, og Cornelius kunne fordoble FCKs føring.

FCk satte sig herefter tungt på kampen, og Cornelius havde blandt andet to forsøg på træværket, inden han med et kvarter igen modtog bolden på midten af banen, vristede sig fri fra sin oppasser og kunne sikkert gøre det til 3-0.

Silkeborg reducerede til 1-3 10 minutter før tid, da Jesper Mikkelsen på smukkeste vis satte et frispark op i hjørnet uden chance for Johan Wiland.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu