ANNONCE

Corona ændrer reglerne for bilsyn

6. april 2020 12:26 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Med en ny bekendtgørelse er fristerne i forhold til syn suspenderet mens coronavirusset hærger.

Hvis du står over for et syn af din bil eller lige har været til syn med bilen, så bør du være opmærksom på, at der også i den forbindelse er sket en del ændringer på grund af coronavirus.

En ny bekendtgørelse i henhold til synslovens §3 medfører, at tidligere frister bliver suspenderet i en afgrænset periode fra den 15. marts frem til den 15. maj 2020, skriver Færdselsstyrelsen. Det kan have betydning for dig.

Artiklen fortsætter efter videoen

Gælder i en periode

Den nye bekendtgørelse suspenderer tidligere frister i forbindelse med synsloven, der er placeret i perioden mellem den 15. marts og 15. maj 2020. Danskere er ikke forpligtet til at efterleve de frister om indkaldelse til syn eller frister som følger af påbud udstedt efter synsloven.

Desuden betyder det også, at der i den periode ikke deles bøder ud til de bilejere, der ikke efterlever synsloven.

Det betyder blandt andet, at hvis du har modtaget en indkaldelse til syn i den periode, at du ikke er forpligtet til at overholde fristen frem til den 15. maj. Men Færdsselstyrelsen opfordrer dog bilejere til at få synet deres bil, da der fortsat er flere steder, der tilbyder syn af bilen med forbehold for coronavirus i form af afspritte hænder, bære handsker og huske at holde afstand.

Da der heller ikke udstedes bøder, betyder det også, at hvis fristen for syn udløber i perioden mellem den 15. marts og den 15. maj, vil du ikke kunne modtage en bøde, da også det er suspenderet grundet bekendtgørelsen.

Tidligere bøder modtaget

Hvis du allerede har modtaget et bødeforlæg, fordi du har overskredet den lovlige synsfrist, og den frist, du har fået i brevet, så skal du fortsat betale bøden.

Men i bødeforlægget bliver bilejere påmindet om endnu en indkaldelse til syn, og det er også omfattet af bekendtgørelsen, hvilket betyder, at hvis synsindkaldelsen falder i perioden mellem 15. marts og 15. maj, så er fristen suspenderet. Ligeledes kan der ikke udstedes bøder for manglende syn i den periode.

Aflevere nummerplade

Hvis du er én af de bilejere, der allerede har været til syn, og dit køretøj ikke blev godkendt, og du har fået et påbud om at afmelde og aflevere bilens nummerplader, så betyder bekendtgørelsen også en del for dig.

Mulighederne er afmelde og aflevere nummerpladerne inden for en fastsat frist eller at få synet køretøjet endnu engang, så det kan blive godkendt.

Men på grund af bekendtgørelsen suspenderes frister, der er placeret i perioden fra den 15, marts og frem til 15. maj. Der udskrives heller ikke bøder, hvis frister i den periode ikke overholdes.

Har du allerede modtaget en bøde for enten ikke at afmelde eller få foretaget et godkendt syn efter et påbud, så gælder bøden fortsat, men det er i forbindelse med coronavirus ikke muligt, at der sker inddragelse af dit køretøjs nummerplade frem til den 4. august. Efter den 4. august 2020 kan du igen risikere at få inddraget dit køretøjs nummerplader, hvis køretøjet ikke er godkendt ved syn eller afmeldt.

Efter den 15. maj 2020

Såfremt at der ikke sker en forlængelse af bekendtgørelsen, så vil suspendering af fristerne i forbindelse med synsloven ikke gælde efter den 15. maj 2020.

Det betyder, at hvis du står foran et af de tidligere nævnte scenarier, så modtager du et nyt brev fra Færdselsstyrelsen, hvor du får oplyst en ny frist, hvad enten det gælder en indkaldelse til syn eller afmelding og aflevering af køretøjer.

Hvis den nye frist ikke overholdes, vil du modtage et bødeforlæg på 2.000 kroner for ikke at efterkomme påbuddet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu