ANNONCE

Corona blandt mink spreder sig yderligere

18. oktober 2020 12:04 | Af: Newsbreak.dk

Minkfarme ved Esbjerg og Thyregod er smittet med covid-19. Ingen ved hvorfor. Dyrene slås ned tirsdag eller onsdag.

Corona blandt mink spreder sig yderligere
Aflivningen af mink er i fuld gang. Her på Gjøl. Foto: Scanpix

(Citathistorie fra TV Syd)

Smitten med covid-19 blandt mink har bredt sig fra Nordjylland til Sydvestjylland. Ingen ved hvorfor.

Nu er en farm i Thyregod i nordvestlige Vejle Kommune og en i Måde tæt på Esbjerg konstateret smittet, og besætningerne skal slås ned. Det sker tirsdag eller onsdag. Det oplyser veterinærchef i Fødevarestyrelsen, Flemming Kure Marker, til TV Syd.

– Det er bekymrende, at smitten rykker længere ned i landet fra nord. Senest har vi konstateret den på tre farme i Ringkøbing-Skjern Kommune og på to i Ikast -Brande Kommune. Nu har vi den også på en farm i Thyregod og på en i Måde ved Esbjerg, siger veterinærchefen.

Thyregod ligger i Vejle Kommune og Måde i Esbjerg Kommune, men der er ikke konstateret smitte på farme i Varde Kommune, som ligger imellem de seneste smittepunkter, ligesom smitten heller ikke er konstateret i Viborg, Skive og Herning kommuner, som ligger syd for de nordjyske kommuner, hvor smitten første gang brød ud i uge 24.

– Vi udelukker ingen årsag, men vi kender den ikke. Vi ved, at mennesker smitter mink, og at mink smitter mennesker, siger veterinærchef Flemming Kure Marker.

Smitten blandt mink blev første gang konstateret i uge 24 på en farm i Hjørring.

Mere end hundrede minkfarme er nu smittet med covid-19.

Besætninger, der ligger inden for en afstand på 7,8 kilometer, skal slås ned. Tre farme ligger inden for den afstand i Måde. I Thyregod er det otte-ti farme.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu