ANNONCE

Corona-brøler: Mary undskylder

20. august 2020 19:37 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Kronprinsessen begik den store fejl at give hånd.

Corona-brøler: Mary undskylder
Inden kronprinsesse Mary udsatte sømrokkerne gav hun hånd til generalsekretær Bo Øksnebjerg. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Kronprinsesse Mary var onsdag i Kattegatcentret ved Grenaa, hvor hun i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden og tøjkæden H&M udsatte seks sjældne sømrokker i centret.

Inden hun nåede så langt begik hun dog en stor corona-synd.

Mary begik nemlig den store fejl, at hun hilste på WWF Verdensnaturfondens generalsekretær ved at give ham hånden.

Stik imod Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Torsdag beklager kronprinssen så. Det gør hun på Kongehusets Instagramkonto:

“Til lands, til vands og i luften – vi skal vænne os til at bære mundbind. Det er vigtigt, at vi sammen følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger. ⁣I går var jeg i Grenaa til mit første officielle besøg efter sommerferien. Til vands og i luften gik det fint, men til lands smuttede det for mig, og jeg kom desværre til at give hånd. Det mindede mig om, hvor vigtigt det er, at vi hjælper hinanden med at leve op til anbefalingerne. Pas på jer selv, og pas på hinanden,” skriver Mary i opslaget, hvor hun i øvrigt er iført kirurgisk mundbind.

Penge for plastik

WWF Verdensnaturfonden skriver i en pressemeddelelse, at projektet begyndte for to år siden, da H&M og WWF Verdensnaturfonden indgik i et langsigtet partnerskab.

H&M begyndte, som en del af projektet, at tage penge for deres plastikposer i Danmark. Overskuddet fra salget af poserne er gået til grundforskning i de danske sømrokkearter, og da salget samtidig er faldet med op mod 65%, har H&M udleveret færre poser, og brugt pengene fra de solgte på forskning.

Onsdag blev fem ud af i alt 50 sømrokker udsat i Kattegat, og nu kan forskerne altså følge deres liv.

– Vi håber at skabe større fascination af nogle af de arter, som har eksisteret i længst tid på vores klode. For med fascination følger begejstring, og det giver en lyst til at beskytte naturen, som der i den grad er behov for i dag, siger Bo Øksnebjerg, der er generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, i en pressemeddelelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu