ANNONCE

Corona er en stor fordel for disse dyr

9. april 2020 21:51 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Dyrenes Beskyttelse har oplevet en øget efterspørgsel på at adoptere kæledyr, siden coronakrisen lukkede landet ned.

Normat taler Dyrenes Beskyttelses internater om lavsæson i marts og april. Her indleveres der nemlig generelt færre dyr. Men i år er der ekstra tomt.

Artiklen fortsætter under videoen

Det faktum, at coronakrisen mere eller mindre har lukket Danmark ned, har nemlig betydet, at der lige nu er ekstraordinær stor efterspørgsel på at adoptere et kæledyr. Telefonerne har kimet som  aldrig før, og på mange af internater er der nu kun få katte tilbage.

– Det er en lidt usædvanlig situation, vi står i. På denne tid af året er der normalt flest voksne katte på internaterne, da killingesæsonen ikke er startet endnu og det tager ofte en del længere tid at finde et nyt hjem til en voksen kat. Men dette forår har det ikke været et problem, fortæller Jens Jokumsen, Familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse, i pressemeddelelse.

Stor trafik på hjemmeside

Den stigende interesse kan også ses på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside for adoption af dyr, hvor trafikken er steget med 26 procent flere besøgende sammenlignet med samme periode i 2019.

– Det er ikke til at sige med sikkerhed, at stigningen skyldes coronakrisen, men når vi taler med internaterne, så har de oplevet, at telefonen har ringet meget, siden Danmark lukkede ned. Og det er tydeligt, at der er mange, som har været inde og kigge på dyr på vores hjemmeside, forklarer Jens Jokumsen.

Pas på hvalpefabrikker

Den store efterspørgsel på kæledyr bekymrer dog også Jens Jokumsen. For der en reel risiko for at komme til at handle med en ulovlig ‘hvalpe-fabrik’, når man leder efter hunde på for eksempel Facebook eller i den Den Blå Avis.

– Lyssky hundehandlere har kronede dage på nettet, og hvis man ikke ser sig godt for, kan man risikere at støtte en hvalpefabrik, hvor hundene går under kummerlige kår. Så det er vigtigt, at man tager sig god tid. Besøg stedet flere gange. Sørg for at se hvalpens mor, siger han.

Jens Jokumsen understreger samtidig, at man aldrig må købe en hund, man bliver præsenteret for på en rasteplads eller et andet offentligt sted. Han advarer også mod sælgere, som tilbyder at levere hunden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu