ANNONCE

Corona-fængsel: Familie splittet på to etager

3. maj 2021 18:18 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

I en uge har familien Helbo været i isolation, da datteren er testet positiv. Nu kan de snart se frem til at komme ud af isolationen, og ud i et sogn, som er blandt de hårdest ramte i hele landet

Tirsdag aften lå tandlæge Iben Søbye Helbo på sofaen i familiens hjem i Grindsted og valgte at gå ind på Sundhed.dk. På skærmen stod ordet “PÅVIST”, da hun åbnede testsvaret fra datteren Ellen.

– Jeg var ved at falde ned ad sofaen. Jeg var nødt til at kigge flere gange, og jeg havde ikke regnet med, at hun skulle have fanget noget, fortæller hun til Newsbreak.dk

Hun tog med det samme fat i sin mand, byrådsmedlem i Billund Kommune Mads Søbye Helbo, som ikke troede på hende.

– Han troede slet ikke på mig. Han troede bare jeg tog pis på ham, siger hun.

Delt i to

Men svaret var sandt nok. Siden tirsdag i sidste uge har hele familien været i isolation i Grindsted Sogn, som er det sted i Danmark, hvor smittetrykket er højest.

I knap en uge har familien været splittet i to.

– Vi har delt huset op, og så har vi talt sammen elektronisk eller på god afstand inde i huset. Og så har vi været så privilegerede, at vi har kunnet være i haven alle sammen på samme tid, siger Mads Søbye Helbo.

Dermed har mor og datter befundet sig på første etage, hvor de har fået indrettet sig, mens far og sønnen Pelle har befundet sig på stueetagen.

– For mit vedkommende har jeg skullet stå for maden og service på førstesal til pigerne. De har en campingtaske og diverse fornødenheder, fortæller Mads Søbye Helbo til Newsbreak.dk.

Kun én positiv

Isolationen har taget hårdt på den midlertidigt splittede familie, hvor det hele er vendt på hovedet.

– Det er enormt indgribende på hverdagsliv og arbejdsliv. Jeg har dog været så heldig, at jeg har kunnet arbejdet hjemmefra. Men du kan ikke bare lige tage ud med mountainbike, og du kan heller ikke gå ud og handle, fortæller Mads Søbye Helbo.

Kun datteren Ellen har været testet positiv, og familien har en mistanke om, at det kan være morens første stik med AstraZeneca vaccinen, der har holdt hende væk fra smitten, mens hun har boet sammen med sin positive datter. Men selvom de har været tæt sammen, har de ikke været utrygge ved at smitten var til stede i hjemmet.

– Vi har været ret trygge i det ved at holde afstand og sørge for, at hvis nogen rører ved et håndtag, så bliver der sprittet af. Men jeg har ikke lyst til at få Covid-19 senfølger, og jeg tænker da også på, om mine børn vil få senfølger. Man gør sig nogle tanker, men vi er ret trygge, fortæller Mads Helbo Søbye.

Som pest

Enkelte gange har familien været nødt til at bevæge sig ud ad døren for at blive testet for coronavirus. Her har det været en helt særlig oplevelse for dem at komme udenfor som isolerede.

Fakta

Det ved vi om udbruddet

Billund Kommune er den kommune i Danmark med det højeste incidenstal. Her er 304,8 smittede per 100.000 indbyggere.

Grindsted Sogn er det sogn i kommunen, der er værst ramt. Her ligger incidenstallet på 605 smittede per 100.000 indbyggere.

Den seneste uge er antallet af smittede i Grindsted steget med 81 personer.

Til Tv Syd fortæller borgmester Ib Kristensen, at Billund Kommune muligvis har en superspreder, som ikke er blevet opdaget.

 

– Vi joker med det, når vi skal ud. Man føler jo virkelig, at man har pest. Og det er virkelig en mærkelig oplevelse komme ud og gå rundt.

En enkelt gang har de også måttet “jage en væk”, som uvidende kom for tæt på.

– Man skal jo lige gøre folk opmærksom på det. Vi har en nabo, som var på vej op ad vores indkørsel, ham måtte jeg lige advare. Men jeg ved selvfølgelig ikke, hvad han tænkte, griner Mads Søbye Helbo.

Tilbage til hverdagen

Og det har særligt været svært for Iben Søbye Helbo at være væk fra sit arbejde som tandlæge.

– Jeg har virkelig dårlig samvittighed over, at jeg ikke har kunnet deltage på arbejde, nu når vi har så rygende travlt, fortæller hun med en erkendelse af, at hendes arbejde ikke kan passes isoleret på første sal i familiens bolig.

Nu glæder familien sig snart til at komme tilbage til hverdagen. For børnene vil der nok fortsat være en del undervisning online og muligvis endnu en del ventetid.

–  De glæder sig jo til at komme ud til deres fritidsinteresser. Men vi risikerer jo, at sognet lukker ned, og så kan der jo være lange udsigter til det, fortæller faren.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu