ANNONCE

Corona-fester gik helt galt

16. januar 2021 06:57 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Mindst to steder i landet har politiet stoppet fester med for mange gæster

Corona-fester gik helt galt
Et blinklys på en patruljevogn måtte natten til lørdag lade livet, da politiet dukkede uønsket op til en piratfest i Lyne i Vestjylland. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Politikredse landet over har et skærpet fokus på forsamlinger for tiden. Det skyldes selvsagt coronavirus-restriktioner. Mindst to steder natten til lørdag har der været for meget gang i festerne, så ordensmagten måtte skride til.

25 ret unge mennesker var for eksempel samlet til en ulovlig fest på en landejendom ved Lyne mellem Tarm og Varde. De er alle blevet sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet, skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få yderligere kommentarer til sagen lørdag morgen, men til Ritzau siger vagtchef Simon Skelkjær, at de unge får en bøde værd på 2500 kroner for overtrædelsen.

– Vi fik et tip om, at der var fest. Det er langt ude på landet og ikke lige et sted, man dumper ind. Det var et maskinhus, der var blevet indrettet som festlokale med bar og musik, fortæller han om festen. Deltagerne var i alderen fra 16 år til starten af 20’erne samlet til fest.

– De er alle blevet sigtet og kan nu forvente en bøde. Fordi der var tale om et fritliggende maskinhus, betegner vi det ikke som en privat fest, siger Simon Skelkjær.

Gik amok

Foruden de mange sigtelser for overtrædelse af forsamlingsforbuddet er en 17-årig dreng blevet sigtet for hærværk mod en patruljevogn, mens en 16-årig pige er blevet sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

– Der var en dreng, som blev så sur, at han gik ud og rykkede udrykningssignalerne – altså blinket – af en patruljevogn, og så var der en pige, som råbte ukvemsord mod politiet, fortæller vagtchefen.

Politiet stoppede festen klokken 00.30 lørdag.

Rømmede adressen

Det midlertidige forsamlingsforbud betyder, at det som udgangspunkt er ulovligt at afholde og deltage i indendørs og udendørs arrangementer, hvor der er flere end fem personer til stede. Den besked havde en restauratør i populære Nyhavn i hovedstaden ikke lige forstået, skriver eb.dk.

Fredag aften måtte Københavns Politi rømme stedet og sigte restauratøren for ikke at overholde de midlertidige regler, fortæller politiets vagtchef Thomas Hjermind til avisen.

– I forbindelse med en patruljering møder vi klokken 19.40 et arrangement på en adresse i Nyhavn. Vi er inde og tage et kig og vurderer, at de er for mange samlet i forhold til kvadratmeter-kravet, siger Thomas Hjermind.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu