ANNONCE

Corona fylder lungerne med slim og kvæler dig

16. april 2020 11:00 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

I et nyt studie har læger i Oklahoma foretaget obduktioner af to mænd, der var smittet med coronavirus.

Det var et grufuldt syn, der mødte læger fra Oklahoma, da de foretog en obduktion af en 77-årig mand, der havde symptomer på coronavirus, men som aldrig blev behandlet for sygdommen.

Ligeledes gjorde lægerne også et fund ved en obduktion på en 42-årig mand, der havde fået konstateret smitten efter sin død.

Fundene er blevet publiceret i American Journal of Clinical Pathology, skriver New York Post.

Lunger beklædt med slim

Lægerne fra Cleveland Clinic har i tidsskriftet beskrevet, hvad de oplevede, da de foretog en obduktion af en 77-årig mand. Han havde i syv dage haft symptomer på coronavirus, men han modtog ikke behandling for sygdommen. Ligeledes var han ikke blevet testet for sygdommen før efter sin død.

I hans lunger gjorde lægerne et grufuldt fund.

Den øvre og nedre del af lungerne var beklædt med glat, glinsende og let cremefarvet slim. Det var skyld i en voldsom inflammation i lungerne.

– Det er grunden til, at patienterne ikke kan trække, fordi det er meget besværligt at få oxygen (ilt red.) gennem de tykke vægge, lød det beskrevet af Dr. Sanjay Mukhopadhyay, der er læge på Cleveland Clinic.

Hvad kan rettes?

Anderledes var det dog med obduktionen af den 42-årige mand, der led af flere forskellige sygdomme, der med sikkerhed var forværret efter diagnosen med coronavirus. Her fandt lægerne også, at det ikke var coronavirus, den 42-årige var død af, men en farlig lungebakterie i forbindelse med lungebetændelse.

Dog kunne lægerne også bruge obduktionen – og fremtidige obduktioner – på at klarlægge, hvad der faktisk sker, når patienter bliver ramt af coronavirus. Lægerne var interesseret i at undersøge, om coronavirus Covid-19 medfører inflammation i hjertet, men det kunne ingen af obduktionerne bekræfte.

Dr. Sanjay Mukhopadhyay har i den forbindelse forklaret, at det, der netop er meningen, med obduktionerne er at se på, om der i forbindelse med sygdommen, er noget, der kan rettes op på til fremtidig behandling af coronavirus.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu