ANNONCE

Corona: Her er de nyeste danske tal

29. juni 2020 15:03 | Af: Ritzau Fokus

Der er ikke noget, der tyder på en ny bølge af coronavirus i Danmark, vurderer overlæge.

Corona: Her er de nyeste danske tal
I alt 12.751 personer er bekræftet smittede. Det er 71 flere end ved seneste opgørelse. Ifølge Lars Jørgen Østergaard, ledende overlæge på Skejby Hospital og professor ved Aarhus Universitet, ser det fornuftigt ud i Danmark. (Arkivfoto). Foto: Niels Christian Vilmann/Scanpix

Der er bekræftet yderligere et coronarelateret dødsfald i Danmark, viser Statens Serum Instituts opdatering mandag.

Dermed har 605 personer med coronavirus mistet livet i Danmark. Dermed er dødeligheden i Danmark stadig langt lavere, end den er på den anden side af Øresund. Læs mere om de seneste svenske tal længere nede i artiklen.

Antallet af indlagte er også steget med fire siden seneste opdatering fredag. Dermed er 35 personer indlagt med coronavirus.

Selv om antallet af indlagte er steget med fire, er det stadig lavere end for en uge siden. Her var 37 indlagt med coronavirus.

Af de 35 personer, der er indlagt med coronavirus, er ni personer indlagt på en intensiv afdeling. Af dem er fire tilknyttet en respirator.

Myndighederne kommer ikke længere med en opdatering i weekenderne, og derfor er mandagens opdatering den første siden fredag.

I alt 12.751 personer er bekræftet smittede. Det er 71 flere end ved seneste opgørelse. 822.264 personer er blevet testet.

Ser fornuftigt ud i Danmark

Ifølge Lars Jørgen Østergaard, ledende overlæge på Skejby Hospital og professor ved Aarhus Universitet, ser det fornuftigt ud i Danmark.

– Vi kan se, at antallet af personer, som er nysmittede i Danmark, ligger meget stabilt i øjeblikket. Og det vil sige, at der ikke er noget, der tyder på, at vi står over for en ny bølge.

– Så alt i alt har vi det fredeligt, hvad angår corona her i Danmark i øjeblikket, siger han.

Statens Serum Institut er stoppet med at opdatere coronatal i Danmark i weekenden. Det skyldes ifølge instituttet blandt andet, at “forekomsten af Covid-19 er meget lav lige nu”.

Det er dog stadigvæk en god idé at fortsætte med at tage forholdsregler som at holde afstand og hyppigt vaske hænder, mener Lars Jørgen Østergaard.

– Jeg synes lige i øjeblikket, at vi har godt styr på coronavirus i Danmark.

– Men en af grundene er jo også, at vi trods alt tager nogle forholdsregler. Og det tror jeg, vi gør meget fornuftigt i at blive ved med, siger Lars Jørgen Østergaard.

Svenske tilstande

Der er registreret yderligere 30 døde med coronavirus i Sverige.

Dermed er i alt 5310 personer døde med coronavirus, oplyser den svenske sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten.

Det totale antal smittede i Sverige ligger nu på 67.667 personer.

2423 personer får eller har fået intensiv behandling for Covid-19.

Irriteret Tegnell

Den svenske statsepidemiolog, Anders Tegnell, er mærkbart irriteret over, at Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har sammenlignet Sverige med lande som Aserbajdsjan og Kasakhstan, som værende i en særlig farezone i forbindelse med coronapandemien.

– Der er jo ikke tale om et tiltagende antal smittetilfælde i Sverige, men om et faldende antal, har han sagt til TT.

Tegnell siger, at det er en “total fejl”, at WHO har medtaget Sverige på en liste over lande, som er i fare for at blive ramt af en ny bølge af Covid-19.

Han har mange gange betonet, at Sverige i den seneste tid har registreret flere smittetilfælde, fordi langt flere bliver testet.

Den regionale direktør i WHO, Hans Henri Kluge, sagde på et pressemøde i sidste uge, at Sverige var blandt de lande, som er ramt af en betydelig stigning i smitteoverføringer, og som dermed risikerer en ny farlig belastning af sundhedssystemet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu