ANNONCE

Corona-hjemmeside er fyldt med løgn

9. oktober 2020 15:51 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Under det ellers velklingende navn spreder en hjemmeside falske historier om Covid-19 og krydrer med et hav af konspirationsteorier.

Corona-hjemmeside er fyldt med løgn
En ret ny hjemmeside spreder corona-løgne. Foto: Scanpix

En hjemmeside med domænet corona-information.dk kunne snildt foranledige til at tro, at det rent faktisk er et sted at finde brugbar information om coronapandemien. Det er det bare ikke. Et hurtigt kig på hjemmesiden afslører nemlig, at dens primære formål er at sprede løgne og konspirationsteorier.

Nogle mere tossede end andre. Faktisk er hjemmesiden, der fik domænet registreret tilbage i slutningen af september, så propfyldt med løgnehistorier, at faktatjekkerne fra Tjekdet.dk er gået siden i gennem med en tættekam.

Den altoverskyggende påstand på hjemmesiden er, at historien om virus Sars-cov-2 slet ikke er ægte. Til gengæld er der flere teorier om, hvorfor verden så er udsat for en række prøvelser i kølvandet på coronaudbruddet.

Et af de mange forsøg på at bevise, at verdens indbyggere er blevet hjernevasket er, at der allerede blev solgt Covid-19-testsæt i 2017 og 2018. Det fremgår, demonstreres det, i et billede, der er taget fra Verdenstoldorganisationens (WCO) database WITS.

Ifølge corona-information.dk afkræfter det naturligvis historien om, at virus blev opdaget i Kina i 2019. I øvrigt står Covid-19 for Coronavirus Disease 2019. Den påstand er der en naturlig forklaring på, skriver Tjekdet.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) og Verdenstoldorganisationen i april ændrede produktbeskrivelserne i deres database på en masse medicinsk udstyr, der er velegnet til at behandle covid-19. Det skulle gøre det nemmere for brugere af databasen at finde frem til de rigtige produkter midt i pandemien. ændringerne slog også igennem på produkterne i tidligere år i databasen, så det så ud som om, at der allerede i 2017 blev handlet med covid-19-testudstyr”, skriver Tjekdet.

Du kan læse hele Tjekdet.dks gennemgang af den falske hjemmeside her:

Hjemmeside kalder sig corona-information.dk, men er et katalog af konspirationsteorier

Den danske hjemmeside med myndighedsfælles information om coronavirus hedder coronasmitte.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu