ANNONCE

Corona: Høje dødstal fortsætter

26. november 2020 14:10 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Ni døde er højeste dødstal siden foråret.

Corona: Høje dødstal fortsætter
De fleste testcentre er efterhånden vinterklar. (Foto: Henning Bagger/Scanpix)

Yderligere ni er døde med coronavirus inden for det seneste døgn.

Det oplyser Statens Serum Institut torsdag.

Det er det højeste antal døde på et enkelt døgn i mere end et halvt år. Der blev registreret otte døde for to dage siden.

Det samlede antal døde i Danmark er nu på 811.

Yderligere 1191 er registreret smittet med coronavirus. Det bringer det samlede antal danske tilfælde op på 75.395 siden pandemien kom til Danmark.

244 personer er i øjeblikket indlagt med coronavirus i Danmark. Det er syv færre end døgnet forinden.

Der er inden for det seneste døgn foretaget 75.091 tests. Dermed er omtrent 1,6 procent af det seneste døgns tests positive.

Dyster jule-prognose

Mens der for tiden bliver bekræftet omkring 1000-1200 nye smittetilfælde om dagen, kan det tal hen mod slutningen af december være tæt på det dobbelte, fremgår det af en nyligt udgivet prognose fra det europæiske smitteagentur.

Tirsdag oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at kontakttallet er på 1,0. Det betyder, at hver coronasmittede i gennemsnit når at smitte en anden. Dermed er epidemien hverken faldende eller stigende, men stabil.

Og det er ikke lavt nok, mener Viggo Andreasen, der er lektor i matematisk biologi og epidemiforsker ved Roskilde Universitet. Han vurderer, at flere formentlig kan være tilbøjelige til at slække på restriktioner i juletiden.

– Alle – mig selv inklusive – snyder lidt over tid. Der kunne man godt være bange for, at julen er et tidspunkt, hvor vi vil snyde lidt mere end ellers. Derfor er et kontakttal på 1 ikke helt godt nok, siger Viggo Andreasen til DR.

Det er endnu uvist, hvilke restriktioner der vil være gældende i Danmark hen over jul og nytår. Forbuddet mod at være samlet flere end ti personer gælder foreløbig frem til 13. december.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu