ANNONCE

Corona-hostende flugtfange tilbage

2. april 2020 18:32 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En ung mand, der efter varetægtsfængsling flygtede fra politiet, er fundet igen.

Corona-hostende flugtfange tilbage
Her ses det, hvordan en bil køres med politieskorte ind ad hovedindgangen til Politigården i Aarhus. Det var her, den 20-årige flygtede fra. . ARKIVFOTO: Scanpix

Det lykkedes en 20-årig mand fra Aarhus-forstaden Tilst at være på flugt i en del dage, men torsdag eftermiddag blev sædet alligevel for varmt under den unge mand, der søndag blev varetægtsfængslet i en sag om vold mod tjenestemand.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Østjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at den 20-årige har meldt sig selv. Trods en intensiv jagt på den unge mand, der flygtede ved 12-tiden i forbindelse med ankomst på politigården i Aarhus, har politiet ikke selv kunnet finde ham.

Vagtchef ved politikredsen, Michael Ørum, fortæller, at den unge mand henvendte sig ved arresten i Aarhus – hvor han faktisk blev sendt direkte ind for at “aftjene” sin varetægtsfængsling. Med sig har han nu endnu en sigtelse for at flygte fra politiet.

Det gjorde han efter grundlovsforhøret søndag, da han under transporten fra Retten i Aarhus til Politigården i Aarhus lykkedes at stikke af fra politiet, da transporten ankom til hovedpolitistationens indgang ved Sønder Allé.

Tankeløst

Manden blev anholdt i forbindelse med en rutinekontrol af en bil natten til søndag klokken 03.32 i Aarhus. Den 20-årige sad som passager i bilen, der blev standset i Mindebrogade. I den forbindelse opstod der nogle uenigheder mellem politibetjentene og den nu fængslede, da han, imod politiets anvisninger, steg ud af bilen.

Efterfølgende råbte den unge mand ”corona”, hvorefter han på kort afstand først hostede mod den ene betjents hoved og derefter vendte sig rundt og hostede mod den anden betjent.

– Angrebet mod de to politifolk er udtryk for en fuldstændig tankeløs og hensynsløs adfærd. Betjentene varetager en samfundskritisk opgave på et tidspunkt, hvor vi befinder os i en meget alvorlig situation, og det er helt uacceptabelt, at de skal mødes med sådan et angreb, mens de arbejder for at sikre, at andre kan blive derhjemme, sagde anklager Jacob Gents i en pressemeddelelse.

Den blev udsendt i forbindelse med efterlysningen af den 20-årige, hvis billede blev sendt rundt til medier også søndag. I den forbindelse sagde hans forsvarsadvokat til Ritzau, at der ikke var nogle tegn på, at hans klient skulle være smittet med coronavirus.

Anholdt

Den unge mand blev anholdt og kort før klokken 05 søndag sigtet for overtrædelse af straffelovens § 119, stk. 1 – vold mod polititjenestemand. Han blev søndag formiddag klokken 10.30 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger.

– Som samfund har vi en forpligtelse til at yde dem en særlig beskyttelse i denne tid. Derfor er jeg meget tilfreds med, at retten var enig med anklagemyndigheden i, at der var grundlag for en varetægtsfængsling, sagde anklageren.

Den sigtede kærede dog fængslingen. Den er siden blevet stadfæstet, siger Ørum.

Siden fulgte flere episoder, hvor andre gjorden den unge mand kunsten efter – og politiet er i den grad på nakken af dem.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu