ANNONCE

Corona: Hunde og katte kan være smittebærere

13. marts 2020 20:57 | Af: Newsbreak.dk

COVID-19 kan sidde i vores kæledyrs pels på samme måde, som det kan sidde fast på et dørhåndtag eller tastatur, men det lader ikke til, de selv kan blive smittet.

Situationen omkring coronavirus udvikler sig dag for dag og rejser mange spørgsmål – blandt om, hvordan vi skal forholde os til vores egne og andres kæledyr.

Ifølge Den Danske Dyrelægeforening er der dog i øjeblikket ingen beviser for, at familiedyr – herunder hunde og katte – kan blive syge af coronavirus COVID-19, eller at de er med til at sprede den.

Det skriver TV2 Østjylland.

Artiklen fortsætter under videoen

– Virussen lever ikke i dyrenes slimhinde, som den gør hos os mennesker, siger formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, til TV2 østjylland.

Vær påpasselig

Men selvom det ikke tyder på, at virussen kan leve i dyrene, så er det alligevel en god ide at være påpasselig i sin omgang med dyrene. Både hvis dyrene har været i nærkontakt med en smittet, eller hvis man selv er smittet.

– Du bør begrænse kontakten med kæledyr og andre dyr, hvis du er syg med coronavirus, ligesom du vil gøre i forhold til mennesker, siger Hanne Knude Palshof, og fortsætter:

– Hvis en smittet aer og nusser sin hund, og naboen så gør det sammen bagefter, så kan hunden godt videregive smitten på samme vis, som hvis man rører ved et dørhåndtag eller tastatur, som en smittet har rørt ved.

Gå ikke i panik

Ifølge Hanne Knude Palshof er det dog ikke noget, som man skal gå i panik over.

– Det er sjældent, vi ser sygedomme blive overført fra dyr til mennesker, siger Hanne Knude Palshof.

Man skal derfor heller ikke være bange for at hjælpe folk, som er smittet med at lufte eksempelvis deres hund, lyder det fra Nordre Dyrehospital ved Lystrup, som følger Den Danske Dyrelægeforenings anvisninger.

– Hvis man ikke er i risikogruppen, hvor man er særligt udsat ved smitte, så behøver man ikke være bange for at hjælpe, så længe man bare bruger sin sunde fornuft, siger ledende vertærinsygeplejske Heidi Louise Linnebjerg, til TV2 ØSTJYLLAND.

Man skal blot tage sine forholdsregler.

– Man kan jo tage hansker på, så man ikke rører ved hunde og på den måde beskytte sig selv. Og så er det selvfølgelig vigtigt, at sikre så minimal kontakt som muligt menneske til menneske, når man henter og afleverer, siger hun.

Pas på med at Google

Og så påpeger de hos Den Danske Dyrelægeforening, at man også skal være påpasseligt, hvis man vælger at google coronavirus i forhold til sine dyr.

– Både hunde og katte har deres egen coronavirus, så der vil komme resultater frem, når man googler det. Her er det bare vigtigt at være opmærksom på, at disse coronavirus er dyrearts-specifikke, hvilket vil sige, at de ikke smitter fra den ene dyreart til den anden og heller ikke til mennesker, siger Hanne Knude Palshof.

Man kan hele tiden holde sig opdateret på Den Danske Dyrelægeforenings hjemmeside, for nye oplysninger i forhold til dyrene.

Du kan også læse mere i artiklen: Så tæt må du være på kæledyr.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu