ANNONCE

Corona i Danmark: Smittetallet går opad

14. juli 2020 14:28 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

610 personer er indtil videre døde af corona i Danmark.

Corona i Danmark: Smittetallet går opad
Flere er bekræftet smittet. Der har dog kun været et dødsfald de sidste otte dage. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix)

Antallet af indlagte med coronavirus i Danmark er faldet med 1 person til 17, viser den daglige opdatering fra Statens Serum Institut tirsdag.

Af de 17 indlagte er 6 af dem stadig indlagt på en intensivafdeling. Tre af dem er lagt i respirator.

Der er ikke registeret nogle nye dødsfald med corona, og dermed er 610 personer i Danmark døde med coronavirus ifølge myndighederne.

Det betyder også, at der har været et dødsfald med corona siden 6. juli – altså mandag i sidste uge.

Fakta

Brød ud på marked

Hele miseren om den berygtede coronavirus 2019-nCoV startede i slutningen af 2019, da verdenssundhedsorganisationen, WHO, blev alarmeret om flere udbrud af lungebetændelse i Wuhan i Kina.

Til stor bekymring for organisationen var der ikke andre eksisterende virusser, der mindede om den, der lå bag udbruddene af lungebetændelse. Det bekymrende var, at det var svært at danne sig et overblik over, hvilken effekt virussen har på mennesker, hvis den er ukendt.

Den 7. januar 2020 var der dog gennembrud i sagen om coronavirus 2019-nCoV, da kinesiske myndigheder havde identificeret virussen til at være en coronavirus. Virussen blev på daværende tidspunkt sat i familie med SARS og MERS, som er nogle af verdens farligste sygdomme. Her modtog virusset også navnet coronavirus 2019-nCoV.

Antallet af indlagte har siden tirsdag i sidste uge været tilsvarende stabilt med enten 17 eller 18 indlagte.

I den daglige opdatering optræder også 24 nye bekræftede tilfælde, samt yderligere 30 tilfælde af en overstået infektion.

Professor i virologi Allan Randrup Thomsen, Københavns Universitet, ser tallene som udtryk for, at Danmark er et godt sted i forhold til epidemien.

– Umiddelbart hæfter jeg mig ved, at vi stadig ligger lunt i svinget, specielt når man ser på, hvor mange lande der er truet af en genopblussen af epidemien.

– Så ser det godt ud herhjemme med lave tal på de fleste områder.

Der er siden mandagens opgørelse testet 7634 personer for coronavirus. Af dem har 24 som nævnt vist sig smittet.

– Jeg noterer mig, at der stadig er nye smittetilfælde. Så smitten er her, og derfor skal vi stadig passe på, og myndighederne skal sørge for en effektiv smitteopsporing, når der sker udbrud, siger Allan Randrup Thomsen.

Professoren er spændt på, om epidemien også kan holdes på vågeblus efter sommerferien.

– En form for genopblussen tror jeg, at vi kommer til at se. Det hænger sammen med, at folk er ude at rejse, og at der er turister i Danmark. Det giver mulighed for en ny opblussen i større eller mindre omfang.

– Jeg tror ikke på, at vi kommer til at se en større anden bølge, men jeg tror på, at vi vil se lokale udbrud rundt omkring initieret af, at folk har været ude at rejse, siger Allan Randrup Thomsen.

Coronavirus i Danmark

Sygdommen kom officielt til Danmark den 27. februar 2020. Jakob Tage Ramlyng, ansat ved TV2, fik æren af at være den første person, der officielt blev ramt af coronavirus covid-19 (tidligere 2019-nCoV), og han blev den 5. marts også den førte dansker, der officielt slap af med sygdommen igen.

Hvor mange er smittet med coronavirus

Antallet af smittede og karantæneramte i Danmark opdateres løbende hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Johns Hopkins University overvåger desuden sygdommen på verdensplan, og på universitets hjemmeside kan man følge sygdommen “live,” om man så må sige.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu