ANNONCE

Færge skyder med corona-kanoner

25. november 2020 10:40 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

UV-kanoner skal sørge for, at jule-turen bliver mere sikker

Færge skyder med corona-kanoner
Nye afskærmninger og UV-kanoner skal gøre julerejsen mere sikker. Foto: Molslinjen.

Fire færger har fået monteret UV-kanoner, der skal bombardere luften. På den måde forsøger Molslinjen – sammen med afskærmninger – at bekæmpe virus og bakterier i luften.

Det skriver Molslinjen i en pressemeddelelse.

De fire færger sættes ind i juletrafikken mellem Jylland og Sjælland. De ekstra færger skal medvirke til, at passagererne kan holde afstand.

På færgerne vil der være corona-afskærmning mellem sæderne samt UV-bestråling af luften i ventilationen.

– Vi gør vores yderste for, at corona ikke skal have held med at aflyse julen i Danmark, og vi gør vores yderste for at gøre færgeturen så tryg som mulig, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Alle fire hurtigfærger på Kattegat er udstyret med de nye UV-kanoner. Kanonerne bestråler den luft, som kommer igennem skibenes ventilation. De kraftige UV-stråler fjerner ifølge producenten mindst 80 procent af alle bakterier og vira i luften.

– Kombineret med afspritning og rengøring, som vi allerede gør i dag, vil UV-kanonerne lægge yderligere et lag tryghed på rejsen, siger Jesper Skovgaard.

15 daglige afgange – hver vej

Første dag med de fire hurtigfærger er tirsdag 22. december – og så er alle fire færger i drift frem til og med den 28. december 2020. Det giver dage med op til 15 afgange hver vej.

– Det kan være svært at planlægge julen – særligt i år. Men med så høj frekvens går der en færge mindst en gang i timen, siger Jesper Skovgaard.

Som det første færgerederi i Danmark er Molslinjen blevet certificeret med ”SafeGuard” fra Bureau Veritas. Med dette certifikat dokumenterer Molslinjen, at en pålidelig, uafhængig tredjepart har gennemgået hurtigfærgerne i forhold til overholdelse af Søfartsstyrelsens, Molslinjens, internationale søfartsorganisationers og Bureau Veritas’ retningslinjer for sundhed, sikkerhed og hygiejne.

Det betyder, at alle skibets processer er godkendt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu