ANNONCE

Corona-kaos: Buschauffører sendt i isolation

5. august 2020 22:49 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Smitte med covid-19 hos fire aarhusianske buschauffører får embedslæge til at sende 25 chauffører i isolation.

Corona-kaos: Buschauffører sendt i isolation
Der er onsdag aften uregelmæssighed på busruter, fordi chauffører er hjemsendt. Foto: Scanpix

Bustrafikken i Aarhus er hårdt ramt, efter at covid-19-smitte også har ramt buschauffører i byen, hvor smitten i øjeblikket spreder sig i højere grad end i resten af landet.

25 buschauffører i Aarhus er således sendt i selvisolation og skal testes, efter at fire chauffører på Station Vest i Aarhus er konstateret smittet med covid-19. Det oplyser Midttrafik på Facebook.

– Linjerne 14, 15, 3A og 4A kører med uregelmæssig drift og udgåede ture onsdag aften. Embedslægen har på grund af smitteopsporing sendt cirka 25 chauffører til test og selvisolation, skriver Midttrafik.

Newsbreak.dk er desuden vidende om, at flere kommunalt ansatte bliver opfordret til at arbejde hjemme fra for at undgå smittespredning. Der er konstateret smitte hos mindst én ansat i en kommunal kontorbygning.

Læs mere om smitten i Aarhus her.

Stor stigning

Det seneste døgn er der registreret 42 nye coronatilfælde i Aarhus. Det er mere end en tredjedel af døgnets 112 nye tilfælde i landet. Styrelsen for Patientsikkerhed, der står for smitteopsporing i Danmark, er fortsat ved at danne sig et fuldt overblik over smittekæderne i byen.

Styrelsen, Aarhus Kommune, Region Midtjylland, Østjyllands Politi har indkaldt til pressemøde torsdag om situationen i Aarhus. Særligt borgere med somalisk baggrund er blevet ramt den seneste tid. I sidste uge havde tre ud af fire smittede i Aarhus somalisk baggrund.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) har onsdag holdt møde med foreningen AarhuSomali, der repræsenterer 13 somaliske foreninger i byen.  Den skal være med til at sikre, at informationen når ud til aarhusianere med somalisk baggrund.

Statens Serum Institut (SSI) har slået fast, at der er tale om en ophobning af tilfælde inden for familier i flere forskellige boligområder.

En mobil testenhed vil de næste to uger køre rundt i boligområder, der er hårdt ramt. Det oplyste Aarhus Kommune onsdag. Testenheden vil torsdag og fredag været at finde i Gellerup, hvor efter den vil flytte sig.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu