ANNONCE

Corona-karantæne: Det kan du lave med din hund

23. marts 2020 22:05 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Du kan sagtens gøre karantænen sjovere ved at udfordre din hund i lydighed, jagten på godbidder og meget andet.

De fleste danskere forsøger ivrigt at finde på ting at lave i hjemmet, nu hvor det anbefales, at man mest muligt bliver hjemme. Én der måske er glad for netop, at du er hjemme, er din hund.

Karantænen giver jer nemlig mulighed for at få et endnu bedre forhold, da der er tonsvis af ting, du kan lave med din hund. Du kan blandt andet gøre den til en mere dygtig og lydig vovse. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter videoen

Hjernegymnastik for hunden

Hverdagen er ikke bare anderledes for dig. Den er også anderledes for din hund.

Der er masser af muligheder for at udfordre din hunds mentale aktivering, når du alligevel skal blive hjemme. Du kan nemlig opleve, at din hund kan få problematisk adfærd, hvis den keder sig og er frustreret.

Generelt skal man som hundeejer forsøge sig med at udfordre hunden i sin søgen efter mad, da det egentlig er sådan, at hunde før i tiden blev stimuleret. Og det kan gøres på mange måder.

Gem godbidder

Foruden at du sagtens kan købe legetøj til hunden, der kan gemme på godbidder, så hunden bliver stimuleret, er det også muligt at lave sin egne.

En nem måde er at gemme godbidder, tørfoder eller andet lækkert i en tom toiletrulle, hvis ender du folder sammen. Så skal hunden forsøge at finde frem til lækkerierne, som rullen gemmer på.

Noget andet kunne være, at gemme godbidder eller lignende i håndklæder og ligge dem på gulvet i dit hjem. Nu skal hunden søge efter godbidderne og se, om den kan få godbidderne ud af håndklædet. Håndklæder kan også erstattes med plastikbeholdere, som lægges over godbidden, der er placeret på gulvet.

Vil du udfordre din hund maksimalt kan du finde de lækreste godbidder frem og putte dem i en plastflaske uden låg. Derefter skal din hund finde frem til, hvordan den får godbidderne ud. Måske er du i starten nødt til at hjælpe den lidt på vej.

I galleriet ovenfor kan du se flere bud på aktiviteter.

En del af foderet

Når du vil aktivere din hund med svære øvelser, er det først og fremmest vigtigt, at du er generøs med din ros til hunden.

Desuden bør du altid være til stede sammen med hunden, når den er i gang med en aktivering uanset hvilken, der er tale om.

Hundeejere skal også huske på, at maden som indgår i aktiveringen bør være en del af det foder, som din hund normalvis ville indtage, så du ikke risikerer, at den bliver overvægtig. Alternativet kan være at benytte sig at fedtfattige godbidder som kogt kylling eller gulerodsstykker.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu