ANNONCE

Corona: Kronprinsessen hjælper kriseramte børn

29. marts 2020 09:21 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Mary Fonden sender rygsække til børn på nye krisecenterpladser.

Coronakrisen rammer alle. Også børn, der har måttet flytte på krisecenter med deres mødre.

Nu rækker kronprinsessen en hjælpende hånd ud.

Det oplyser Mary Fonden i en pressemeddelelse.

Flere børn kommer på krisecenter med deres mor under Corona-krisen. Mary Fonden sender nu sammen med Landsorganisation af Kvindekrisecentre (LOKK) rygsække til børnene.

Artiklen fortsætter under videoen

Corona-krisen er en krise for hele vores samfund. Den har også vist sig at udløse en markant stigning i antallet af kvinder, der henvender sig til et krisecenter på grund af vold i deres nære relationer.

Og det forventes, at antallet af henvendelser fortsat vil stige i de kommende uger.

Derfor bliver der netop i disse dage oprettet 55 nye nødpladser til kvinderne, hvor der også er plads til eventuelle børn. Enkelte krisecentre har også allerede udvidet med nye midlertidige pladser.

Hilsen fra Mary

Mary Fonden sender derfor rygsække afsted til de børn, der skal opholde sig på krisecentrene sammen med deres mor. Ofte er situationen kaotisk, når mødre og børn forlader hjemmet for at flytte på krisecenter, og mange børn ankommer uden særligt mange ejendele.

I rygsækkene er derfor blandt andet toiletsager, en bamse til de mindre børn, skolesager og en dagbog til de lidt ældre børn. I alle skoletasker er en hilsen fra Kronprinsessen til barnet.

– Det er barskt, at den situation, vi er i nu med Corona-krisen, får flere kvinder til at føle sig nødsaget til at tage på krisecenter. Vi ved, at stress og pres kan eskalere vold i et parforhold. Og når det øvrige samfundet er lukket ned, er mange kvinder og børn tvunget til at være i volden hele tiden. Det ser vi meget tydeligt konsekvenserne af lige nu. Derfor er det positivt, at der oprettes nødpladser, så flere kvinder og deres børn kan komme væk fra volden. Med rygsækkene ønsker vi at vise børnene, at der bliver taget hånd om dem, og at volden aldrig er deres skyld og aldrig kan retfærdiggøres, siger kronprinsesse Mary i pressemeddelelsen.

Tanker bag rygsækken

Og det er ikke blot en rygsæk med indhold – der ligger tanker bag:

– Grundtanken med rygsækken og dens indhold var fra begyndelsen at dække et praktisk behov. Gennem årene er det blevet tydeligt, at rygsækken har en dybere betydning og bringer større glæde, end vi havde forestillet os. I dag fungerer rygsækken også som en støtte til det afgørende arbejde, krisecentrene gør for at bearbejde voldsudsatte børns følelser, oplevelser og traumer. Derfor er det også vigtigt for os at få rygsække afsted til de børn, der nu er kommet på de nye nødpladser med deres mor ” siger Helle Østergaard, direktør i Mary Fonden.

En dejlig gave i en svær tid

– Vi ved, at børnene er meget glade for rygsækkene. De er en dejlig gave i en svær tid. Krisecentrene inkluderer rygsækkene i deres sociale og omsorgsrelaterede arbejde med børnene. Børnene får ikke blot udleveret en rygsæk, men rygsækken er anledning til at tale om gode og svære emner – en anledning for barnet til at fortælle om, hvad der er vigtigt i øjeblikket. Vi sætter stor pris på, at det er muligt, at også børn, der kommer på de nye midlertidige nødpladser, får denne gave i en kaotisk tid, siger Trine Lund-Jensen sekretariatschef for LOKK.

Fakta

Mary Fondens rygsække

  • Siden 2008 har flere end 25.000 børn modtaget en rygsæk.
  • Rygsækkene er tilpasset barnets køn og alder.
  • Rygsækkene pakkes en gang årligt af tidligere LEGO-medarbejdere.
  • Gyldendal sponsorerer rygsækkens bøger.
  • Rygsækken indeholder udover toiletsager, en bamse og skolesager et postkort med en hilsen fra Kronprinsessen og en opfordring til at sende en hilsen eller tegning retur. Mary Fonden modtager hver uge hilsner fra børnene, der skriver, hvad de bedst kan lide i rygsækken.
  • Mary Fonden har siden 2008 i samarbejde med Ole Kirk´s Fond og Landsorganisation af Kvindekrisecenter (LOKK) delt rygsække ud til børn på krisecentre.

Ud over rygsækkene til de nye nødpladser, vil der også blive sendt rygsække ud til andre krisecentre, der mangler rygsække.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu