ANNONCE

Corona-land: Giver den max gas i bunke-pool

17. august 2020 11:49 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

I Wuhan tager man ikke det med corona så tungt.

Mon ikke de fleste efterhånden ved, at coronavirus antages at komme fra et marked i den kinesiske by Wuhan i Hubei-provinsen.

Det lader dog til, at hverdag der er vendt tilbage – på fuld kraft.

Mens vi her i Danmark kæmper med at sætte mundbindene rigtigt, udsætter skolegang, holder afstand og forholder os til hotspots, så giver de den omvendt gas i epicentret.

Det er i hvert fald, hvad billeder fra Wuhan viser.

Og set kan godt være, det har været svært for danskerne at opretholde momentum den seneste tid – det er åbenbart ikke det eneste sted i verden.

Fakta

Brød ud på marked

Hele miseren om den berygtede coronavirus 2019-nCoV startede i slutningen af 2019, da verdenssundhedsorganisationen, WHO, blev alarmeret om flere udbrud af lungebetændelse i Wuhan i Kina.

Til stor bekymring for organisationen var der ikke andre eksisterende virusser, der mindede om den, der lå bag udbruddene af lungebetændelse. Det bekymrende var, at det var svært at danne sig et overblik over, hvilken effekt virussen har på mennesker, hvis den er ukendt.

Den 7. januar 2020 var der dog gennembrud i sagen om coronavirus 2019-nCoV, da kinesiske myndigheder havde identificeret virussen til at være en coronavirus. Virussen blev på daværende tidspunkt sat i familie med SARS og MERS, som er nogle af verdens farligste sygdomme. Her modtog virusset også navnet coronavirus 2019-nCoV.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu