ANNONCE

Corona-råd: Sådan bærer du plastikhandsker korrekt

7. april 2020 12:04 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

En af midlerne til at mindske spredningen af coronavirus er plastikhandsker. Men de fungerer kun, hvis du husker på en meget væsentlig ting.

I forbindelse med udbruddet af coronavirus har vi verden over set forskellige værnemidler. Det har blandt andet inkluderet mundbind og plastik- eller latexhandsker.

Men sidstnævnte fungerer kun, hvis du kan finde ud af at håndtere dem korrekt, så du undgår smitten, skriver Good Housekeeping.

Betragt handsker som inficeret

Faktisk er flere sundhedsfaglige personer enige om, at handsker som udgangspunkt ikke beskytter dig fra coronavirus-smitten. Men de kan give ro i sindet, da flere kan føle sig mere beskyttet med dem på.

Dog er der ifølge eksperter en særlig ting, som man skal være opmærksom på, hvis man vil bære handsker. Og det er at, handsker sagtens kan overføre virussen, derfor skal du altid undgå at røre dit ansigt, selv om du har handsker på.

– Hvis du bærer handsker, når du er ude at handle ind og kommer til at klø dig på næsen eller i øjnene, så er formålet med at have handsker på ligegyldigt. Når du har handsker på, burde du betragte dem som værende inficeret. Alt du rører bliver inficeret, forklarer Sandra Kesh, der er ekspert i infektiøse sygdomme.

Vask hellere hænder

Hvis du alligevel benytter dig af plastik- eller latexhandsker, så sørg for at det er engangshandsker og smid dem ud efter hver gang, du har taget et par i brug.

Når du tager dem af, skal du sørge for at gøre det sådan, at du ikke rører ved den overflade af handsken, som har vendt udad. Ellers er meningen med handskerne igen ligegyldig.

Selv om flere benytter sig af handsker, så understreger eksperter at det, der fungerer bedst som værnemiddel mod smitten er at vaske hænder med vand og sæbe grundigt eller alternativt at spritte hænderne af.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu