ANNONCE

Corona-regler droppes igen

24. august 2020 21:04 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Fra tirsdag må Aarhus' gymnasier være halvt fyldte. Restriktioner i Silkeborg ophæves, oplyser ministerie.

Corona-regler droppes igen
Elever har mandag demonstreret i Aarhus for at komme tilbage i gymnasierne. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Særlige restriktioner i Silkeborg Kommune ophæves, mens halvdelen af eleverne på gymnasier i Aarhus Kommune må være til stede til undervisning fra tirsdag. Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse. Begrænsningen på gymnasieelever på gymnasierne i Aarhus gælder foreløbig indtil den 4. september.

I de to kommuner har der været særlige restriktioner grundet smittespredning med coronavirus.

Det blev tidligere meldt ud, at hvis smittesituationen i Silkeborg Kommune fortsat var under kontrol mandag, ville særlige restriktioner her blive ophævet. Det drejer sig blandt andet om en anbefaling om mundbind i supermarkeder og indkøbscentre samt regler om, at restaurationslivet skal lukke klokken 24.00.

I Aarhus er særlige restriktioner, hvor blandt andet lukkegrænsen for nattelivet klokken 24.00 også findes, stadig gældende, indtil andet meldes ud. Det kan ske den 28. august, hvor myndighederne vil vurdere situationen igen.

Men fra tirsdag må en del af gymnasieeleverne altså igen vende tilbage.

– Det vil være ledelsen på uddannelsesstedet, der har ansvar for at sikre, at der, inden det fysiske fremmøde på uddannelsesinstitutionen påbegyndes, er udarbejdet planer for, hvordan undervisningen kan gennemføres i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes anbefalinger, når der åbnes for fysisk fremmøde, lyder det i pressemeddelelsen.

Demonstrationer

På Facebook har sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) kommenteret situationen i Aarhus, hvor han siger, at smittetallet er nedadgående. Mandag har gymnasieelever demonstreret i Aarhus for at komme tilbage i gymnasierne.

Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune, fortalte efterfølgende, at man havde besluttet gradvist at sende eleverne tilbage fra tirsdag.

Det bliver ikke yderligere uddybet, hvordan man skal vælge, hvilke elever der skal tilbage til gymnasierne i Aarhus fra tirsdag. Myndighederne følger situationen i begge kommuner nøje.

Peter Hove, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning i Østjylland sagde i forbindelse med demonstration i Aarhus, at flere elever overvejede at droppe ud på grund af beslutningen om, at ikke måtte komme fysisk tilbage i klasserne endnu.

– Vi ved fra den tidligere nedlukning og den virtuelle undervisning, at det har store konsekvenser både socialt og fagligt. Det er lidt en skør prioritering, at du nogle steder kan få lov at drikke øl til klokken to om natten, men du må ikke møde fysisk op i gymnasiet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu