ANNONCE

Corona-studie: Din blodtype har stor betydning

8. april 2020 21:30 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Hvis du har én bestemt blodtype er du mere disponibel for den alvorlige udvikling af covid-19, viser nyt kinesisk studie.

Personer med én blodtype er muligvis mere disponible for at blive hårdest ramt af sygdommen covid-19, der følger med coronavirussen. Det skriver TV2 med basis i kinesiske og medicinske medier.

Siden begyndelsen har det været kendt og vakt undren, at der er så stor forskel på, hvordan mennesker reagerer på coronasmitten. Nogle mærker intet, andre noget, mens nogle bliver alvorligt lungesyge og må i respirator.

Nu antyder det – i sagens natur – ufærdige studie dog, at personer med blodtypen A generelt udvikler kraftigere symptomer. I det kinesiske studie blev en gruppe på over 2000 patienter fra tre hospitaler i epicentret Hubei-provinsen undersøgt og krydset med en kontrolgruppe.

Ved tests viste det sig, at personer med blodtype A var markant overrepræsenteret blandt de indlagte. Samtidig havde blodtype A-patienter en tendens til at udvikle mere alvorlige symptomer end andre, mens blodtype 0-patienter generelt fik mildest symptomer.

En dansk professor beskriver det overfor TV2 som interessant, fordi det ikke er nyt.

– Noget lignende blev observeret ved Sars-udbruddet tilbage i 2002, og en gruppe franske forskere har siden ved laboratorieforsøg fundet frem til resultater, der tyder på, at mennesker med blodtype 0 har nogle antistoffer, som kan binde sig til overfladen af virus, siger Professor i klinisk immunologi på Syddansk Universitet Torben Barington til TV2.

Der findes blodtyperne A, B, AB og 0.

I galleriet ovenfor kan du se Sundhedsstyrelsens 11 officielle corona-råd.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu