ANNONCE

Corona-udbrud på dansk slagteri

31. juli 2020 18:30 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Torsdag var der konstateret 32 smittede.

Antallet af smittede medarbejdere på Danish Crowns slagteri stiger fortsat.

Torsdag var tallet steget – fordoblet – til 32. I dag meddeler slagteriet så, at yderlige 12 personer er konstateret smittet.

Tirsdag oplyste slagterikoncernen, at tre ansatte var smittet – det første tilfælde blev kendt søndag.

Torsdag morgen begyndte man at teste de ansatte på slagteriet.

Danish Crown forventer, at man i starten af næste uge har fået testet alle ansatte og fået resultater tilbage.

900 ansatte

Slagteriet i Ringsted har omkring 900 ansatte. De vil fremover blive testet ugentligt de næste syv uger for at få udbruddet under kontrol.

Størstedelen af de 13, der onsdag blev konstaterede smittede, har ikke været på slagteriet i Ringsted siden fredag i sidste uge. Søndag blev der gjort en stor indsats for at informere kontaktpersonerne til den første, der blev konstateret smittet enten pr. telefon eller direkte ved indgangen til arbejdspladsen, da de mødte på arbejde mandag morgen.

Det skrev Danish Crown onsdag på sin hjemmeside.

Udstationerer medarbejder

Mandag formiddag har Styrelsen for Patientsikkerhed og Danish Crown aftalt, at styrelsen udstationerer en medarbejder på slagteriet for at sikre en hurtig og effektiv kontaktsporing.

– Det er virkelig betryggende for os at opleve, hvordan de danske myndigheder står klar til at hjælpe os i den her situation. Der er blevet reageret hurtigt uanset, hvem vi har kontaktet, og det er vores håb, at vi gennem en fælles indsats kan lykkes med at begrænse udbruddet, siger Per Laursen.

Danish Crown har valgt, at de i alt 80 mand, der i tirsdag blev sendt hjem for at lade sig teste, alle betragtes som kontaktpersoner til de smittede. Derfor skal de testes i to omgange og have to negative test, inden de igen kan møde på arbejde.

– Vi er alle sammen påvirkede af situationen, men selv om der helt naturligt er utryghed blandt medarbejderne, så gør alle, hvad de kan for at bakke op og følge de anvisninger, de får. Det har jeg stor respekt for, og det giver mig en tro på, at vi sammen kan få situationen under kontrol, siger Per Laursen.

“Slagteriet i Ringsted har siden mandag kørt på halv kraft, og sådan vil produktionen fortsætte indtil videre”, står der i pressemeddelelsen.

Slagteriet i Ringsted slagter normalt 35.000 svin per uge.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu