ANNONCE

Corona-VM melder om flere nye smittede

15. januar 2021 07:35 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Fire spillere fra Kap Verde er blevet testet positive for coronavirus ved ankomst til VM i håndbold

Corona-VM melder om flere nye smittede
Mens VM i håndbold er i fuld gang, testes nyankomne personer positive for coronavirus. (Arkivfoto) Foto: Khaled Elfiqi/AFP

Syv spillere er testet positive for coronavirus ved ankomsten til VM i håndbold i Egypten.

Det oplyser Det Internationale Håndboldforbund (IHF) på sin hjemmeside.

Det drejer sig om fire spillere fra Kap Verde, to fra Slovenien og en fra Brasilien.

Derudover er en person fra medierne og en person fra USA blevet testet positive.

Coronatilfældene i den slovenske lejr mangler at blive endeligt bekræftet. Alle fra Kap Verde og Brasiliens landshold skal testes igen fredag.

Endnu et slag i rækken

De positive test er det seneste slag mod et verdensmesterskab, der har været kritiseret for dets håndtering af coronasituationen.

Op til VM var planen at fylde hvert femte sæde med tilskuere, men den plan blev droppet fra arrangørernes side efter massiv kritik fra Den Europæiske Håndboldspillerforening og ledelsen i flere europæiske lande.

Coronaudbrud har betydet, at landsholdene fra USA og Tjekkiet er blevet nødt til at trække sig fra turneringen. De er blevet erstattet af Nordmakedonien og Schweiz.

De seneste udbrud har fået den norske TV3-ekspert, Ole Erevik, til på Twitter at skrive, at de seneste smittenyheder bør betyde, at slutrunden bliver aflyst.

– Hvis det er rigtigt, at der er smitte blandt spillere, medier og ansatte på hotellet, kan jeg ikke se nogen anden udvej end at lukke ned og sende folk hjem, siger han til VG.

Kaos på hotellet

Flere spillere på det danske landshold har også været ramt af coronavirus op til slutrunden. Fløjspilleren Magnus Landin blev smittet i december, men nåede at blive klar.

Så heldig var Henrik Toft Hansen ikke. Stregspilleren blev smittet kort før VM og blev ikke rask i tide til at deltage.

Den danske delegation har under VM klaget over manglende coronatest og kaos i morgenbuffeten på holdets hotel.

– Man bliver da lidt overrasket. Nu har vi fået, jeg ved ikke hvor mange sider om ting, de ville gøre, som de så ikke har fået helt styr på. Men jeg synes, de kæmper med det.

– Der løber en masse mennesker rundt, som jeg ikke ved, hvilket tilhørsforhold har til boblen, sagde landstræner Nikolaj Jacobsen tidligere på ugen.

Både Kap Verde og Brasilien skal efter planen spille første kamp fredag. Det samme skal Danmark, som fredag aften indleder turneringen mod Bahrain.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu